Share
Tweet
Share
Send to friend

Kako smo došli do ‘zamjene za Nikolu’ - malom promjenom do značajnog efekta

Kaže se da sreća prati hrabre, i tako je bilo. Ovaj mali eksperiment zaživio je u najboljem mogućem svjetlu.

Kako smo došli do ‘zamjene za Nikolu’ - malom promjenom do značajnog efekta

Sve je krenulo s Nikolom, kolegom koji je radio na poziciji DevOps i nakon nekoliko uspješnih godina rada za Tau on-line (MojPosao.net) odlučio svoj karijerni put nastaviti u drugoj kompaniji.  

Nakon što smo se suočili sa činjenicom da moramo čim prije pronaći ‘novog’ Nikolu,  javio nam se voditelj odjela Razvoja, inače Nikolin do tada nadređeni, s idejom da promijenimo standardni naziv oglasa za posao u nešto to će pobuditi znatiželju. Danas kada je stopa nezaposlenosti rekordno niska, a konkurencija na tržištu rada sve snažnija, bitno je upravo to - privući pažnju.

Naš odjel Ljudskih resursa objeručke je prihvatio ovaj kreativan pristup i objavio oglas upravo takvog naziva; Zamjena za Nikolu. Nakon prvobitnog entuzijazma, malo su nas pokolebale dileme hoće li koncept zaživjeti, nosi li pojam 'zamjena' negativnu konotaciju, hoće li posjetitelji našeg portala dobiti dojam koji smo htjeli.. no, srećom odlučili smo se ipak riskirati i iskušati navedeno. 

„Dvojili smo hoćemo li biti ozbiljno shvaćeni, hoćemo li odbiti kandidate i hoćemo li tako  „zamaskirani“ uopće biti „vidljivi“ ciljanoj skupini. Unatoč svemu tome, nas nekoliko entuzijasta  zaista je vjerovalo u priču i odučili smo probati“, dodaju iz HR-a.

Uz oglas za posao, da bismo dali odgovor tko je Nikola, i što čeka novog kolegu, napravili smo blitz intervju s mentorom budućeg zaposlenika. Kratki članak objavljen je uz oglas, a sam cilj članka je bio da približimo radni dan i radne zadatke te pokušamo prenijeti dio prijateljske atmosfere koja vlada na MojPosao.

Navedeni oglas i PR članak dodatno su prošireni na naše kanale na društvenim mrežama, prvenstveno Facebook profil, dok smo dodatni doseg osigurali i putem Google kampanje. To su naše dodatne usluge koje redovno nudimo klijentima portala i u današnje digitalno doba, odlična kombinacija da oglas zaživi punom snagom. 

Kaže se da sreća prati hrabre, i tako je bilo. Ovaj mali eksperiment zaživio je u najboljem mogućem svjetlu - rekordni broj pregleda i prijava na ovaj tip pozicije.

Da budemo konkretni, u usporedbi s oglasima za DevOps poziciju drugih tvrtki u isto vrijeme, MojPosao oglas je imao čak 16 puta više pregleda. U usporedbi s oglasima za pozicije IT domene, poput Senior UX Designera, Frontend Developera ili Data Engineera, naš oglas postigao je 4 puta više pregleda od prvog sljedećeg oglasa i, iako ne najviše prijava od svih, svakako daleko najviše kvalitetnih prijava.

Prijave su odgovarale uvjetima natječajima više nego li kod naših prethodnih natječaja te smo tako u selekciji imali 12 odličnih kandidata. Jedan kandidat je od ovog mjeseca i naš novi kolega, zamjena za Nikolu je sada Mateo, dok smo tijekom selekcije prepoznali potencijal i za jednu drugu poziciju unutar našeg odjela Razvoja. 

„Da, dogodila nam se najbolja stvar kod selekcije – zaprimili smo veliki broj dobrih prijava i upoznali kroz intervjue kvalitetne kandidate između kojih smo imali ugodan zadatak odabrati onoga kojem ćemo na kraju dati ponudu za posao. Možemo reći da je to bio jedan vrlo uspješan natječaj“, zaključuju iz HR-a. 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.