Share
Tweet
Share
Send to friend

MojPosao istraživanje: Što nam je doista važno na poslu i zašto dajemo otkaz?

Otkrijte nam osjećate li se ispunjeno na poslu, razmišljate li o ‘dizanju sidra’ i što biste prije prihvatili - nezanimljiv, ali odlično plaćen posao ili financijski slabiju ponudu koja uključuje izazovan posao koji će vas ispunjavati?

MojPosao istraživanje: Što nam je doista važno na poslu i zašto dajemo otkaz?

Iako možda to ne biste pomislili, ali nije nužno uložiti veliki trud kako bismo otkrili kakvo je trenutno stanje na tržištu rada.

Recimo, ako želite doznati nalazimo li se u razdoblju pojačane potražnje za radnom snagom, dovoljno je posjetiti naslovnicu portala MojPosao i ‘prelistati’ aktualnu ponudu natječaja za slobodna radna mjesta. (Spolier alert - već duže vrijeme nalazimo se u eri rekordne potražnje za radom ?).

S druge strane, ako vas zanima nudi li domaće tržište rada dovoljan broj kandidata za dostupna radna mjesta, odgovor se krije u bilo kojem od nebrojeno mnogo nedavno objavljenih članaka koji se bave uvozom velikog broja stranih radnika. Primjerice, u onom koji otkriva kako će ove godine u Hrvatskoj raditi između 160 I 180 tisuća stranih radnika.

Kao nikad prije, tržište je naklonjeno radnicima. Prilika za iskorak ili promjenu u karijeri ne nedostaje, a poslodavci su primorani nuditi sve kvalitetnije (i kreativnije) uvjete kako bi privukli kvalitetne kandidate u svoj tim.

Međutim, utječe li i kako spoznaja da oglasa za slobodna radna mjesta nikad nije bilo više na naše poimanje karijere? 

Jesmo li danas skloniji češće tražiti novi (i bolji) posao, iako nam je sasvim ok tu gdje jesmo? Što najviše utječe na našu odluku za pretraživanjem dostupnih mogućnosti? Koliko vremena bismo trebali provesti radeći za jednog poslodavca prije nego krenemo dalje? Na koji način želimo raditi - od kuće, s radnog mjesta ili hibridno? I na koncu, jesmo li dovoljno plaćeni i osjećamo li se ispunjeno na trenutnom radnom mjestu?

Odgovore na ova pitanja tražimo u okviru najnovijeg MojPosao istraživanja. Podijelite s nama vaša iskustva i razmišljanja kako bismo dobili jasniju sliku tržišta rada u Hrvatskoj!

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.