Share
Tweet
Share
Send to friend

Ovo je najjeftinija država za život na svijetu

Mjesečni najam stana kreće se oko 60 eura, karta za javni prijevoz iznosi 3 centa, a pečeni ražnjići će vas doći tridesetak centi.

Ovo je najjeftinija država za život na svijetu

Pakistan je, prema podacima stranice The World of Statistics, proglašen najjeftinijom državom za život. 

Da bi provjerio je li tome uistinu tako, Josh Larkin s kanala The Burnt Chip na YouTubeu otputovao je u njegov najveći grad, glavnu morsku luku i financijski centar – Karači, piše punkufer.hr.

U Karačiju je jednu britansku funtu, odnosno oko 1,2 eura zamijenio za 400 pakistanskih rupija i pokušao istražiti što sve s time može kupiti u jednom danu. Svoje doživljaje zabilježio je kamerom i video objavio na YouTubeu, gdje ga je dosad pregledalo više od 2,5 milijuna ljudi.

Josh Larkin na početku dana osvježio se tradicionalnom pakistanskim pićem doodthom – koje se radi od mlijeka, šećera, leda i gaziranog napitka, na ulici za svega 30 rupija.

Za ručak je pojeo biryani – začinjeno jelo napravljeno od riže, krumpira i piletine – i popio Pepsi za svega 30-ak centi, a za večeru uživao u ražnjićima od morskih plodova za koju je potrošio otprilike sličan iznos.

U Karačiju je isprobao jahanje deva, vozio se tuk-tukom i pogledao ples otrovnih zmija uz zvuk frula. Autobusnu kartu platio je samo tri centa.

U šetnji Karačijem otkrio je da najam stana u tom gradu stoji oko 50 britanskih funti ili 60-ak eura, što je barem pet do deset puta jeftinije nego u većini europskih gradova.

Izvor: punkufer.hr

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.