Share
Tweet
Share
Send to friend

Zašto dajemo otkaz?

Koji su najvažniji razlozi koji nas mogu potaknuti na promjenu poslodavca? Je li to preniska plaća, stresan ili nezanimljiv posao, ograničene mogućnosti napredovanja ili pak narušeni međuljudski odnosi? Otkrijte nam u novom MojPosao istraživanju!

Zašto dajemo otkaz?

Za razliku od radnika iz 'redova' starijih generacija, koji su čitav radni vijek znali provesti kod istog poslodavca, pa čak i na istom radnom mjestu, današnji zaposlenici rijetko se odlučuju na takav potez.

Čak štoviše, prema recentnim istraživanjima, pripadnici u ovom trenu najmlađe generacije prisutne na tržištu rada, generacije Z, na jednom radnom mjestu, u prosjeku, provode nešto više od 2 godine. 

Potom daju otkaz i traže neke nove poslovne izazove i prilike. 

Međutim, što najviše utječe na odluku radnika (kako pripadnika generacije Z, tako i drugih generacija) na 'dizanje sidra' i pronalazak novog posla? Koliko vremena bismo, u idealnom scenariju, trebali provesti radeći za jednog poslodavca prije nego krenemo dalje? Na koji način želimo raditi - od kuće, s radnog mjesta ili hibridno? I na koncu, jesmo li dovoljno plaćeni i osjećamo li se ispunjeno na trenutnom radnom mjestu?

Odgovore na ova pitanja tražimo u okviru najnovijeg MojPosao istraživanja. Podijelite s nama vaša iskustva i razmišljanja kako bismo dobili jasniju sliku tržišta rada u Hrvatskoj!

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.