Share
Tweet
Share
Send to friend

Već danas unesite ove promjene i učinite drugu polovicu godine najboljom dosad

Da bi druga polovica ove godine bila uistinu onakva kakvu želimo, ključna su dva koraka

Već danas unesite ove promjene i učinite drugu polovicu godine najboljom dosad

Gotovo da nismo ni trepnuli, a već smo u drugoj polovici ove godine. Možda ste početkom godine i postavili neke ciljeve koji se dosad nisu ostvarili, ali godina još nije gotova. U samo šest mjeseci sve se može promijeniti.

Šest mjeseci idealno je da sami sa sobom vidimo gdje smo, na što smo ponosni u ovoj godini, što možemo napraviti drugačije i bolje, što želimo maknuti iz svog života.

To je dovoljno vremena da nam se život zaokrene za 180 stupnjeva, a opet, s druge strane, na sebe ne stavljamo veliki pritisak. Ljudskoj psihi lakše je govoriti u terminima mjeseci nego godina. Opipljivije je i realnije.

Da bi druga polovica ove godine bila uistinu onakva kakvu želimo, ključna su dva koraka.

Investirajte u sebe

Želite li naučiti strani jezik? Izgubiti kilograme? Naučiti neku novu vještinu? Napraviti plan otplate kredita s kojim se dugo mučite? Trenirati za utrku? Sve su to ciljevi prema kojima sada možete početi poduzimati korake.

Razmišljajte o svojoj šestomjesečnoj odluci kao što biste razmišljali o postavljanju namjere za svaki novi dan. Ako, primjerice, ujutro odlučite da će danas biti baš sjajan dan, vodite se tom logikom i za ove ciljeve. Odredite male korake koje već sada možete napraviti prema ostvarenju svog većeg cilja.

Odredite realan broj ciljeva

U bilo kojem razdoblju našeg života imamo posla s ograničenom količinom vremena, energije i resursa. Kako biste izbjegli preopterećenost ili rasipanje energije, važno je odrediti prioritete kojima težite. Ne preporučuje se da ih postavite više od pet, piše zadovoljna.hr.

Usredotočite se na ciljeve koji pomažu u izgradnji novih navika. Ići u teretanu dva do tri puta tjedno, usvojiti novu zdravu
prehrambenu naviku, spavati osam sati – sve su to sjajna mjesta za početak jer nude trenutne pobjede.

Mnogo se toga može dogoditi u tom vremenu. Otpustite prošlost i krenite. Ako vam posao ne ide, šest mjeseci dovoljno je vremena da istražite što biste radije radili, ispočetka napišete životopis i započnete potragu za poslom. Čak se i veliki ciljevi mogu rastaviti na dijelove koji se mogu postići u šest mjeseci.

Kako započeti?

  • Otkrijte što želite promijeniti. Zapišite 3 do 10 promjena koje želite napraviti.
  • Otkrijte zašto se želite promijeniti. Zapišite 3 do 10 razloga zašto se želite promijeniti.
  • Odredite koji dan ćete početi. Najbolje je odmah danas.
  • Razmislite koji će biti prvi korak.
  • Otkrijte postoje li prepreke ili izazovi prema tom cilju. Zapišite ih.
  • Razmislite kako možete ukloniti te prepreke. Zapišite ih.
  • Pokrenite se i unosite promjene po potrebi, dok svakodnevno izgovarate pozitivne afirmacije.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.