Share
Tweet
Share
Send to friend

Čak 34% zaposlenika u Europi u potrazi je za novim poslom

Postotak angažiranih zaposlenika u Europi iznosi svega 13%, dok je na globalnoj razini 23% angažiranih (u SAD je primjerice 32%)

Čak 34% zaposlenika u Europi u potrazi je za novim poslom

Prema novom Gallupovom istraživanju 34% ispitanika Europe traži novi posao. Ovi podaci slični su onima koje je MojPosao dobio u međunarodnom istraživanju zadovoljstva plaćom. Postotak angažiranih zaposlenika u Europi iznosi svega 13%, dok je na globalnoj razini 23% angažiranih (u SAD je primjerice 32%).


 
Postotak angažiranih u tvrtkama s najboljim praksama prema Gallupu iznosi čak 72%.  

Angažiranost u Hrvatskoj MojPosao ispituje kroz Pulser – istraživanje zadovoljstva zaposlenika. U to istraživanje nerijetko se uključuju dobre tvrtke s već dokazanim dobrim praksama, iako od takvog istraživanja više mogu profitirati one tvrtke koje se (još) nisu etablirali kao Najbolji poslodavci.  

Ali usporedimo li tvrtke dobitnice nagrade Najbolji poslodavac s podacima Gallupa za Best-practice organizations vidimo da podaci nisu jako različiti. Dok je u Gallupovim najboljim tvrtkama 72% angažiranih, u Hrvatskim Najboljim poslodavcima takvih zaposlenika je 84%.

Šteta da Gallup nema podatke o namjeri zaposlenika da tvrtku promoviraju prijateljima i obitelji (eNPS), jer ova dva podatka obično visoko koreliraju. Prema našem istraživanju 17% ispitanika su promotori, a njihov udio je veći što imaju veću plaću.   

Svakako prvi korak ka radu na zadovoljstvu unutar kompanije je ispitati koliko angažiranih zaposlenika imate – tek kad imate taj podatak možete početi razmišljati u smjeru kako pasivne pretvoriti u angažirane! 

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.