Share
Tweet
Share
Send to friend

Koji dan u tjednu je najbolji za ’markiranje’ s posla?

Stručnjaci znaju točnog kojeg je dana to najbolje učiniti, u koje vrijeme i zašto.

Koji dan u tjednu je najbolji za ’markiranje’ s posla?

Mnogi su se našli u situaciji da ujutro nakon buđenja važu u sebi hoće li nazvati šefa i javiti da ne dolaze danas jer su bolesni, ili će ipak smoći snage i otići na posao.

Dapače, dio zaposlenika će otići na posao čak i kad su bolesni, što nije baš dobro za njih, ali ni za njihove kolege u tvrtki. No onaj jedan dan kad javljate da ste bolesni, vrijeme je koje vam treba radi vašeg mentalnog zdravlja.

Studija iz 2016. koju je proveo Attest, tvrtka za istraživanje tržišta, objasnila je kada je najbolje vrijeme za 'markiranje'. Ponedjeljak i petak očito nisu dobar izbor jer će se činiti da samo želite produženi vikend, piše YourTango, a prenosi 24 sata.

Attest kaže da je najbolje vrijeme za javiti da ste bolesni u utorak, točno u 6:38 ujutro.

Vjerojatno vam se čini da rano ustajanje kako biste obavili poziv samo po sebi uništava svrhu radi koje zovete šefa, ali ako želite da sve djeluje legitimno, morate odigrati ulogu do kraja.

Ipak, ne pretjerujte. Niste Meryl Streep, pa se suzdržite od dodatnog kašlja, zvukova sluzi i sličnog. U istoj studiji, znanstvenici su predložili korištenje "želučanih problema" kao najbolji izgovor. Dovoljno je malo zadrhtati glasom kako biste izrazili svoju nelagodu, a da ne morate isticati simptome gripe ili prehlade.

Studija je također pokazala da su studeni i prosinac mjeseci u kojima će ljudi vjerojatnije uputiti taj poziv, stoga slobodno obavite blagdansku kupovinu na internetu. Sačuvajte dan bolovanja za preostale mjesece rada. Bit ćete jako sretni kada budete pijuckali čaj, uživali u serijama i naručivali hranu za van.

Ipak, dodatni savjet: nemojte to objavljivati na društvenim mrežama, čak ni ako je vaš račun privatan.

Uvijek postoji opasnost da će netko to dojaviti šefu. Nema ništa loše u uobičajenom pregledavanju sadržaja, ali nemojte lajkati, komentirati ili objavljivati. Previše je opasno. Na kraju svega, najvažnije je uživati u slobodnom danu.

Izvor: 24 sata

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.