Share
Tweet
Share
Send to friend

Savjet poduzetnika: Ovo je pitanje koje ne biste trebali postaviti poslodavcu na razgovoru za posao

Mnogi se s njime, s obzirom na vrijeme u kojem živimo i promjene koje su zadesile radne okoline, neće baš složiti.

Savjet poduzetnika: Ovo je pitanje koje ne biste trebali postaviti poslodavcu na razgovoru za posao

Razgovori za posao mogu biti stresni, a dojam koji ostavite na potencijalnog poslodavca vrlo je važan. Međutim, postoji jedno pitanje koje nikad ne biste trebali postaviti tijekom intervjua za posao, sudeći prema jednom uspješnom biznismenu.

Matt Higgins američki je biznismen i suosnivač investicijske tvrtke RSE Ventures koji je u svojoj kolumni za CNBC’s otkrio koje pitanje trebate izbjegavati postaviti na razgovoru za posao, piše index.hr.

Pitanje koje treba izbjegavati 

"Ako tražite posao, evo savjeta koji vjerojatno nećete čuti ni od koga drugog. U razgovoru za posao nikad ne pitajte poslodavca kakva je politika tvrtke vezano uz rad na daljinu", započeo je. 

Higgins je dalje objasnio kako neka pitanja na razgovoru za posao mogu stvoriti određenu percepciju, koja može biti presudna između dobivanja posla iz snova ili dobivanja odbijenice.

"Bilo to pošteno ili ne, neki će menadžeri pitanja o radu na daljinu shvatiti kao da postavljate pogrešne prioritete. Čak i za mene, to je odmah alarm za uzbunu", objasnio je.

Pogrešan dojam 

"Zamislite ovaj scenarij: Završite intervju pitanjem o radu na daljinu i dobijete hladan odgovor. Sljedećeg dana voditelj zapošljavanja susreće drugog kandidata koji mu kaže da je spreman pojaviti se u uredu rano ujutro sljedećeg ponedjeljka", nastavio je. 

"Naravno, možda ste kvalificiraniji. Ali postoji stvarna šansa da će drugog kandidata smatrati predanijim. To bi moglo vrijediti čak i za menadžere u tvrtkama koje imaju vrlo strogu politiku rada na daljinu", zaključio je. 

Izvor: index.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.