Share
Tweet
Share
Send to friend

Promjena poslodavca i pravo na godišnji odmor

MojPosao pravnik o isplati naknade za neiskorišteni godišnji odmor i pravu na korištenje godišnjeg odmora kod novog poslodavca.

Promjena poslodavca i pravo na godišnji odmor

Pitanje:
Poštovani,  u jednoj firmi sam radila do 21.3. a u drugoj počela sa radom 22.3. 2023. godine. U prvoj firmi nisam iskoristila godišnji odmor i nisam imala prekid u radu godinu i pol dana. Imam li pravo na godišnji odmor u drugoj firmi nakon 4 mjeseca rada? 

Odgovor:
Ako kod prethodnog poslodavca niste iskoristili godišnji odmor, tada vam je taj poslodavac trebao isplatiti naknadu za neiskorišteni godišnji odmor, i to za sve dane do 21.3. S obzirom da nema pauzu između 2 radna odnosa, već ste nakon prestanka radnog odnosa počeli raditi kod drugog poslodavca odmah idući dan tada ostvarujete pravo na godišnji odmor u cijelosti, umanjeno za 1/4. Međutim, potrebno je uzeti u obzir da poslodavac utvrđuje raspored korištenja godišnjih odmora, uzimajući u obzir želje i raspoloživost za odmor radnika.

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.