Share
Tweet
Share
Send to friend

Godinama nije dolazio na posao, primao je plaću, a sada mora vratiti 137 tisuća eura

Još 2012. je prestao dolaziti na posao, a poslodavac mu je, sukladno zakonskim obvezama, isplaćivao plaću sve do prosinca 2019. godine.

Godinama nije dolazio na posao, primao je plaću, a sada mora vratiti 137 tisuća eura

Muškarac s područja Zagreba punih sedam godina nije dolazio na posao. Ovih je dana odlučeno da poslodavcu mora platiti ukupno 137.000 eura odštete.

Muškarac je bio zaposlen kao kućni majstor u domu za djecu na području Zagreba. Kako u domu nisu bili zadovoljni njegovim radom, više puta su ga upozoravali na to i tražili da se promijeni. No, umjesto da se korigira, radnik je tužio ustanovu u kojoj je radio tvrdeći da ga uznemirava i diskriminira.

Dogodilo se to još u studenom 2012. godine. Nakon toga, prestao je dolaziti na posao, a poslodavac mu je punih sedam godina, sve do prosinca 2019., isplaćivao punu plaću, prenosi tportal.

“Za vrijeme prekida rada, budući da je to zakonska obveza, dom za djecu mu je uredno isplaćivao plaću u iznosu na koji bi imao pravo da je radio. U tom razdoblju Dom je muškarcu na ime bruto plaće, darova za zaposlenike te jubilarne nagrade isplatio ukupno 897.705,03 kune”, navodi se u presudi.

Zaposlenik na koncu nije uspio “dokazati da ga je poslodavac uznemiravao na osnovi spola, diskriminirao, omalovažavao, podcjenjivao njegov rad te na razne načine navedene u predmetnoj tužbi povrijedio njegovo pravo na dostojanstvo”.

Izvor: tportal

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.