Share
Tweet
Share
Send to friend

Nisu za one slabog srca: Ovo su neki od najopasnijih poslova na svijetu

Jedan pogrešan potez je dovoljan kako bi uslijedio najcrnji scenarij.

Nisu za one slabog srca: Ovo su neki od najopasnijih poslova na svijetu
U svijetu raznolikosti i mogućnosti, poslovi dolaze u mnogo oblika.
 
Imamo poslove koji nas inspiriraju, one koji nam pružaju rutinsku sigurnost, kao i poslove koji nas potičuu na inovaciju i razvoj. No, što je s onim poslovima koji u svojoj suštini izazivaju strah i drhtavicu prosječnog čovjeka? Nisu to poslovi koji se odrađuju uz šalicu kave i jutarnje novine, niti se prepričavaju uz smijeh s prijateljima na večernjem druženju. Ne, ti poslovi su nešto sasvim drugačije. To su poslovi koji testiraju hrabrost, izdržljivost i sposobnost suočavanja s najvećim strahovima.
 
U nastavku članka donosimo 10 poslova koji definitivno zaslužuju mjesto na popisu najopasnijih poslova na svijetu.
 
  • Električari: Rad s električnim instalacijama i visokim naponima može dovesti do električnih udara i ozbiljnih povreda, uključujući smrt.
  • Šerpe: Iskusni vodiči i nosači tereta suočavaju se s ekstremnim vremenskim uvjetima, opasnim terenima i divljim životinjama.
  • Lovci na rakove: Ovaj posao često podrazumijeva ronjenje na velike dubine, izlaganje hladnim vodama i opasnost od zarobljavanja pod vodom ili ozljeda od rakova.
  • Vatreni skakači: Vatrogasci koji skaču iz aviona ili helikoptera direktno u požare suočavaju se s brzim širenjem vatre, dimom, padobranskim rizicima i visokim temperaturama.
  • Podvodni varioci: Rad pod vodom donosi rizik od dekompresijske bolesti, ozljeda podvodnim alatima i opasnost od potonuća.
  • Leteći kauboji: Ova uloga uključuje prijevoz stoke pomoću malog niskoletećeg helikoptera, što može izazvati nesreće i opasnosti za posadu i stoku.
  • Muzači zmija: Ovaj posao podrazumijeva hvatanje i rukovanje otrovnim zmijama, što može dovesti do ugriza i ozbiljnih trovanja.
  • Bijele kacige: Rad u ratnim ili kriznim područjima donosi rizik od oružanih sukoba, eksplozivnih naprava i zarobljavanja. 'Bijele kacige' su članovi dobrovoljne organizacije Sirija Civil Defence.
  • Tehničar odjela za bombe: Specijalisti za deaktivaciju eksplozivnih naprava suočavaju se s rizikom od eksplozija i ozljeda pri rukovanju opasnim materijalima.
  • Lovci na bisere: Ronioci koji love bisere suočavaju se s opasnostima poput potonuća, zarobljavanja pod vodom i napada morskih životinja.
Izvor: digital journal

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.