Share
Tweet
Share
Send to friend

Kako unijeti ‘malo života’ u naše radne stolove?

Upoznajte 4 stila uređenja radnih stolova i odaberite onaj koji će najviše odgovarati vašem karakteru, ali i načinu na koji obavljate posao.

Kako unijeti ‘malo života’ u naše radne stolove?

Mnogi vole organizaciju, popise obaveza, aplikacije za produktivnost, organizacijske trikove, trikove protiv dosade i sve oko toga što pojednostavljuje i uljepšava živote.

Puno vremena provodimo za našim radnim stolovima, a provest ćete najmanje 40 sati na tjedan buljeći u njega. Stoga CareerContessa donosi ideje kako urediti stol da biste mu dodali malo života, potaknuli malo radosti i pozitivne energije i pomogli povećati produktivnost i kreativnost.

Uređenje radnog stola - Feng Shui radni stol

Feng Shui je kinesko umijeće ili praksa stvaranja skladnog okruženja koje poboljšava ravnotežu yina i yanga, kao u rasporedu namještaja ili određivanju građe kuće. Feng shui ima za cilj stvoriti sklad između vas i vaše okoline. Ispravan feng shui raspored može povećati nečiji prosperitet, sreću, bogatstvo, pa čak i mudrost.

Prema feng shui načelima, najbolji položaj za radni stol je glavni položaj u sobi. Zapovjedni položaj je prostor najudaljeniji od vrata. U idealnom slučaju, vaš radni stol ne bi trebao biti u izravnoj vidljivoj liniji od vrata, ali biste i dalje trebali moći vidjeti vrata. Budući da vaš radni stol simbolizira karijeru i svrhu u životu, važno je postaviti ga na pravo mjesto, piše 24 sata.

Kada razmatrate materijale i boju stola, uzmite u obzir pet elemenata feng shuija: zemlju, metal, vodu, drvo i vatru. Anjie Cho, certificirani feng shui savjetnik, preporučuje sljedeće u vezi s feng shui bojama:

Smeđi, zemljani tonovi predstavljaju element zemlje za stabilnost i uzemljenje.

Bijela, siva i metalik predstavljaju metalni element za učinkovitost i jasnoću.

Crna predstavlja vodeni element za umrežavanje i protok.

Zelena i plava predstavljaju element drveta za rast i aktivnost.

Crvena predstavlja element vatre za inspiraciju i slavu.

Ako sređujete feng shui ured ili feng shui kućni ured, Cho također preporučuje radni stol dovoljno velik za vaš rad, pravokutnog oblika ili u obliku slova L. Usput, izbjegavajte staklene stolove jer oni mogu predstavljati krhkost, nestabilnost i ideju da stvari propadaju na poslu.

Maksimalistički radni stol

Maksimalizam je odgovor dizajna na minimalizam. Radi se o maksimalnom korištenju ukrasa, boja, uzoraka i dekora za ukrašavanje okruženja. Maksimalistički pristup dizajnu stola može biti izvrstan način da potaknete obilje i stvorite kreativno radno okruženje.

Radni stol ispunjen vašim omiljenim bojama, predmetima i uzorcima povećat će produktivnost jer će vas radno okruženje puniti energijom i motivirati. Budući da je radni stol područje rada i fokusa, nemojte pretjerati. Ne želite imati elemente koji će vas ometati u poslu.

Pokušajte odabrati temu u boji ili ograničiti broj stavki na stolu. Ili, odvažite se s većim komadima namještaja i svedite nered oko manjih na minimum. Uključite i sobne biljke.  Poznato je da zeleni uredski prostori povećavaju produktivnost.

Minimalistički radni stol

S druge strane, minimalizam znači imati samo najnužnije. Minimalistički stol može pružiti fokus i jasnoću te vam dati više fizičkog prostora za obavljanje posla. Minimalistički radni stol posebno je sjajan ako radite u malom prostoru. Isprobajte višenamjenski radni stol koji se može sklopiti ili implementirati kao zidna polica. Podizači monitora s ladicama također vam mogu pružiti više prostora i ukloniti nered.

Održavanje svega u jednoj paleti boja također će stvoriti osjećaj minimalizma, što daje mozgu više zen i manje stimulativno okruženje. Govoreći o zenu, uključite malo mekog svjetla u radni prostor. Minimalistička stolna lampa može pružiti lijep sjaj, pogotovo ako navečer radite do kasno.

Estetski stil

Taj stil se opisuje kao ugodan za gledanje. Ima tendenciju da daje prednost izgledu nad funkcijom, ali to ne mora uvijek biti slučaj! Estetski radni stol privlači svih pet osjetila. To je ulaganje u stol koji je funkcionalan, ali umjetnički. Ima odgovarajuću rasvjetu i uključuje predmete na stolu kao što su raspršivači ulja i svijeće.

Riječ je o nadogradnji vaše tehnologije kako biste imali taktilnu klik-klak tipkovnicu i miš ili osigurali da računalna oprema ne proizvodi nikakvu buku. Kako biste postigli estetski izgled odaberite teksturu, uzorak ili paletu boja. Uskladite pozadinu radne površine s podlogom na stolu. Uključite umjetnost na svoj stol koja vas podsjeća na vaš omiljeni film. Postavite prostor koji odgovara vašoj osobnosti i mami vam osmijeh!

Izvor: 24 sata

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.