Share
Tweet
Share
Send to friend

Pripadnici generacije Z 'bježe' od rukovodećih pozicija

Tvrde da plaća i status nisu vrijedni stresa i odgovornosti koji prate te pozicije.

Pripadnici generacije Z 'bježe' od rukovodećih pozicija

Mlađe generacije nisu oduševljene vodećim pozicijama na radnom mjestu. 

Poruka je to viralnog videa koji kruži društvenim mrežama.

Tiktokerica pod korisničim imenom @littlemisstrena gledateljima je postavila retoričko pitanje: "Zašto biste htjeli postati menadžer?"

"Prije sam vjerovala u napredak u karijeri pa sam postala supervizorica", otkrila je. Kaže da joj je ta pozicija donijela više loših nego dobrih stvari i samo malo veću plaću nego prije.

Tvrdi da joj to što je bila nadređena nije pomoglo u nastavku karijere jer se na razgovorima za druge poslove njezino iskustvo gotovo nije spominjalo, piše index.hr.

"Mislim da to ni u jednom trenutku nije spomenuto u bilo kojem od mojih intervjua. Ne razgovaram o tome s ljudima s kojima sada radim. Upravljanje ljudima je je**no užasno", dodala je. Video je imao više od 300.000 pregleda, ali je u međuvremenu uklonjen.

"Neplaćeno stažiranje"

Ona nije jedina koja izražava svoju averziju prema vodećim pozicijama. Još jedna korisnica TikToka Kyyah Abdul objavila je svoje mišljenje rekavši da milenijalci i generacija Z ne žele vodeće pozicije jer su one "neplaćeno stažiranje".

Dodala je da plaća za sav taj stres nije vrijedna posla koji obavljate. "Dakle, postanete menadžer i shvatite: 'Čekaj, dobivam samo ovoliko novca unatoč tome što radim tri puta više nego kad sam radila kao suradnica?" rekla je Abdul.

S rastućim troškovima života za mlađe generacije mnogi odmjeravaju cijenu i korist od rada za mizernu plaću. Visoka titula mlađim zaposlenicima ne znači mnogo osim ako uz nju ne dolazi znatno povećanje plaće.

"Nema dodatnih pogodnosti"

U nedavnom intervjuu za CNBC izvršna direktorica marketinga Jayde Young (33) na sličan je način istaknula nedostatak nagrada za menadžment na današnjim radnim mjestima, što odvraća potencijalne zaposlenike.

"Biti menadžer je u redu, ali ne pruža mi ništa. Nemam nikakvih stvarnih dodatnih pogodnosti koje moji izravni podređeni nemaju. Moja plaća je malo veća, istina, ali moram raditi puno više. Iskreno, titula je na kraju krajeva ništa", objasnila je.

Izvor: index.hr

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.