Share
Tweet
Share
Send to friend

Današnji lideri moraju znati kada je potrebno "prekršiti" pravila

Promjena je jedina konstanta koja nas okružuje, a kako objašnjava Oliver ona nam svakodnevno donosi novi izazov, testira naše vještine, naše samopouzdanje, raspoloženje, ali i mogućnost snalaženja u nepredviđenim situacijama.

Današnji lideri moraju znati kada je potrebno "prekršiti" pravila

Tjelovježba poboljšava kardiovaskularno zdravlje, jača naše mišiće i kosti, poboljšava mentalno zdravlje, unaprjeđuje kognitivne funkcije i tako dalje. Da je tjelovježba zdrava za nas, znaju već svi. Možda je upravo sva ta dobrobit tjelovježbe bila i glavni razlog zbog kojeg je Oliver Madill na ovogodišnjim 11. HR Daysima svoje predavanje započeo s tjelovježbom.  

Tako su naši sudionici svoj jutarnji “trening” započeli s igrom u parovima gdje je svaki član para morao u kratkom vremenu nabrojati što više stvari koje ga okružuju. Nakon toga, isti ti parovi morali su napraviti različite vizualne promjene na sebi. 

Svi ovi zadaci imali su jedan cilj, a to je prilagodba na promjenu. Promjena je jedina konstanta koja nas okružuje, a  kako objašnjava Oliver ona nam svakodnevno donosi nove izazove, testira naše vještine, naše samopouzdanje, raspoloženje, ali i mogućnost snalaženja u nepredviđenim situacijama.

“Uzmemo li za primjer našu prvu igru, većina vas je nabrojala najviše 20-ak riječi. No, što ako vam kažem da postoje osobe koje su u istom vremenu rekle gotovo 40 riječi? Naravno, postigli su to “varanjem”. Preciznije rečeno, neke riječi su ponovili više puta. Ali opet, to i nije varanje jer pravila nisu rekla da se to ne smije raditi. Tako vam je i u stvarnom životu. Ponekad moramo “kršiti” pravila kako bi se prilagodili promjenama”, objasnio je.

Osim snalažljivosti, posjedovanja “hladne glave” i vještina slušanja i pregovaranja, ono što današnji lideri moraju posjedovati je mogućnost prijenosa vlastitih vizija, tvrdi Oliver. Ukoliko svom timu ne mogu točno prenijeti svoju viziju, onda je sav trud uzaludan. 

Slikovito je svoju poruku prikazao na fotografiji na kojoj se skrivala riječ “FLY”.

 “Baš i poput fotografije. Dio vas je vidio samo crne kocke dok je drugi dio uistinu vidio riječ Fly. Tako je i s vizijama. Morate ljudima točno prikazati što želite, kako bi svi zajedno mogli ići naprijed”, zaključio je Oliver.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.