Share
Tweet
+1
Share
Send to friend

Američke majke zahtijevaju bolju ravnotežu između osobnog života i posla

Četvrtina zaposlenih žena u Sjedinjenim Američkim Državama, nezadovoljna je svojom ravnotežom između osobnog života i posla zbog čega aktivno traže novi posao koji će im omogućiti veću fleksibilnost, pa čak i pod cijenu niže plaće.

Za više od polovice žena (52%) stvari su potpuno izmakle kontroli te bi kako navode radile čak i za manju plaću samo kako bi više vremena mogli provoditi sa svojom djecom. Ovaj postotak pokazuje značajan odmak, s obzirom da se prošle godine 38% žena odlučilo za slabije plaćen posao. Skoro svaka deseta žena, pristala bi na smanjenje plaće od 10% ili više.

Istraživanje je provedeno na više od 600 ispitanica koje rade puno radno vrijeme te vode brigu o malodobnom djetetu, a pokazalo je kako svaka deseta donosi posao kući u tri, od pet radnih dana tjedno.

Gotovo 40% žena priznalo je kako su zbog poslovnih obaveza, prošle godine propustili barem dva značajna dana u životu svog djeteta, dok ih je 10% propustilo i više od pet događaja.

Mary Delaney sa CareerBuildera objašnjava kako je 26% majki izjavilo da njihova karijera i posao imaju negativne utjecaje na odnose s djecom. Ona dodaje kako se jedino planiranjem unaprijed, određivanjem prioriteta i iskorištavanjem pogodnosti fleksibilnih radnih aranžmana, mogu uspješno ublažiti ove tenzije.

Prošlogodišnje istraživanje koje je provela neprofitna organizacija Corporate Voices for Working Families (CVWF), pokazalo je kako je većina tvrtki sa popisa Fotuneovih 500 već postala svjesna važnosti fleksibilnih aranžmana, kako za žene tako i za muškarce, gledajući na njih kao ključnu strategiju kojom se pozitivno utječe na učinkovitost zaposlenika te pridonosi financijskom učinku kompanija.

Izvršni direktor revizorske kuće Ernst & Young, James S. Tirley objašnjava kako je kultura fleksibilnih aranžmana ključna za osobni i poslovni uspjeh zaposlenika. One je ključna za zadržavanje naših zaposlenika, ali i za financijske rezultate.

U stvari, pronašli smo direktnu povezanost između fleksibilnog rada i financijskog uspjeha, nadodaje Tirley.

(V.K.)
Izvor:
management-issues.com

HR za profesionalce

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more