Share
Tweet
+1
Share
Send to friend

Njemačko gospodarstvo najkonkurentnije u EU

Istraživanje provedeno među vodećim menadžerima i direktorima u šest zemalja EU pokazuje da je, prema njihovom mišljenju njemačko gospodarstvo i dalje najkonkurentnije, dok je na globalnoj listi odmah iza prvog, kineskog.

Naime, od ukupno 1.200 vodećih menadžera i direktora, 59% njih njemačku je konkurentnost ocijenilo "vrlo dobrom" ili "dobrom", te su je na ljestvici od 1 do 5 ocijenili prosječnom ocjenom od 2,3. Potrebno je napomenuti kako je u ovom slučaju broj 1 označavao najbolju ocjenu.

Analiziraju li se prijašnji rezultati vidljivo je kako je u 2003. samo 13% menadžera dijelilo ovakav optimizam spram Njemačke, a njemački je ugled od tada svake godine rastao za 1 posto.

Na svjetskoj razini, prvo mjesto drži Kina, dok je s Njemačkom na drugom smještena i Švicarska.

Kako piše njemački poslovni dnevnik Handelsblatt, u kojem su rezultati i objavljeni, na daljnji rast gospodarstva ukazuju i povećana inozemna ulaganja te smanjenje nezaposlenosti koje je u prosincu bilo na najnižim razinama u posljednjih 15 godina.

Naime, manje od dvije godine nakon što je dosegnuo 5 milijuna, broj nezaposlenih u Njemačkoj u studenom je pao na 3,278 milijuna. (V.K.)

Izvor:
DW

HR za profesionalce

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more