Share
Tweet
+1
Share
Send to friend

Upis na studij znači početak karijere

Upis na studij znači početak karijere

Iskoristite sve prednosti stjecanja prakse tijekom studija i pratite tržište rada kad birate fakultet, poruka je s nedavno završene 16. Smotre Sveučilišta u Zagrebu.

Odabrati fakultet koji će odrediti vaš život nije lako, no uz najveću smotru sveučilišta u Hrvatskoj, budući studenti mogli su na licu mjesta vidjeti što ih čeka. U tri dana Smotru je posjetilo oko petnaest tisuća posjetitelja.

Iskoristite svaku priliku za rad i učenje tijekom faksa

„Upis na studij = početak karijere“ bila je tema tribine koja je okupila neke od vodećih stručnjaka tržišta rada i obrazovanja. Iako je većina istaknula kako je važno studirati ono što te doista zanima,  za brži pronalazak posla, ističe Saša Matijašević, voditelj EduCentar portala, korisno je proučiti tržište rada.

„Iskoristite svaku priliku za volontiranje, rad i stjecanje iskustva bez obzira na kojem ste fakultetu. Takve mogućnosti često su besplatne, a osigurat će vam dodatnu prednost pri zapošljavanju u odnosu na ostale kandidate, rekao je Matijašević.

Pri odluci o upisu studija, mladim posjetiteljima pomagali su predstavnici EduCentra uz aplikaciju „Usporedi fakultete“ . Cijena školarine, potreban prosjek ocjena ili općeniti interes studenata za svaki pojedini visokoškolski smjer u Hrvatskoj samo su neke odrednice iz aplikacije „Usporedi fakultete“ koju su isprobali brojni posjetitelji.

Nagradu za ukupni dojam na Smotri dobio Filozofski fakultet

Među stotinjak fakulteta i ostalih obrazovnih institucija iz Hrvatske, Slovenije i Šangaja, nagradu za ukupni dojam ostvario je Filozofski fakultet, a priznanja je osvojilo još sedam fakulteta Zagrebačkog Sveučilišta.

U kategoriji promotivnog filma priznanje je dobio Fakultet političkih znanosti dok su za izložbeni prostor nagrađeni Tekstilno-tehnološki fakultet, Filozofski fakultet i Biološki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Za originalnost i predstavljanje na Smotri nagrađeni su Grafički fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje te Fakultet prometnih znanosti, dok je za najcjelovitije informacije o studijskom programu nagrađen Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. (M.D.)

Aktualno

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more