Share
Tweet
+1
Share
Send to friend

Radnici ne vjeruju sindikatima

Radnici ne vjeruju sindikatima

Čak 63 posto radnika sindikaliste smatra jednako odgovornima kao i političare za teško stanje u kojem su danas radnici.

Radnici u Hrvatskoj nemaju povjerenja u sindikate – 58 posto ih je nezadovoljno načinom na koji sindikati zastupaju njihova radnička prava. Pokazalo je to istraživanje Dnevnika Nove TV, provedeno tijekom dva dana uoči Praznika rada.

Čak 63 posto radnika sindikaliste smatra jednako odgovornima kao i političare za teško stanje u kojem su danas radnici. Daleko najveće nezadovoljstvo sindikatima pokazuju zaposlenici u privatnom sektoru, što je odraz općeg stanja u tom sektoru koji je tijekom krize najviše stradao, piše Jutarnji list.

S druge strane, radnici u javnom sektoru koji je u krizi ostao gotovo netaknut bitno su zadovoljniji razinom prava koju su im sindikati isposlovali. Kad je pak riječ o budućem položaju, najpesimističniji su visokoobrazovani, od kojih je svaki drugi uvjeren da će im se sadašnja razina prava bitno smanjiti.

Da će do kraja mandata Vlada smanjivati radnička prava misli 39 posto radnika, njih 36 posto smatra da se u radničkim pravima neće ništa znatno mijenjati, a 20 posto da će se ona poboljšati. (T. B.)

Izvor: Jutarnji list 

Aktualno

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more