Share
Tweet
+1
Share
Send to friend

MojPrviPosao – podrška mladima u traženju posla

MojPrviPosao – podrška mladima u traženju posla

Jedan od prvih portala za mlade tražitelje posla - MojPrviPosao, nakon osam godina postojanja, predstavljen je u novom ruhu.

Jedan od prvih portala za mlade tražitelje posla - MojPrviPosao, nakon osam godina postojanja, predstavljen je u novom ruhu. Zahvaljujući novim funkcionalnostima, posloprimcima koji tek ulaze na tržište rada, omogućuje brže i jednostavnije ostvarenje prvog radnog iskustva. 

Osim što sadrži ponudu pripravničkih, studentskih i honorarnih poslova te programa stručnih praksi i volontiranja, MojPrviPosao je i mjesto na kojem 'početnici' na tržištu rada  mogu pronaći savjete kako što uspješnije započeti svoju karijeru te novosti s tržišta rada u Hrvatskoj i svijetu.

Ako kreiraju osobni Profil na portalu, olakšana im je prijava na natječaje. Profil sadrži sve bitne podatke o obrazovanju, vještinama, interesima, i postignućima koja će istaknuti osobu kao željenog kandidata. 

Osim prijave na oglas, Profil omogućuje pohranjivanje bitnih dokumenata potrebnih za javljanje na natječaj (kao što su diploma, preporuke, domovnice i sl.). Profil sadrži i pregled svih prijava na oglase, a  moguće je aktivirati i obavijesti o novim oglasima iz željene djelatnosti ili određenog poslodavca koje će stizati u inbox posloprimca.

Osim što donosi niz prednosti za mlade tražitelje posla, MojPrviPosao je zamišljen i kao mjesto na kojem će  poslodavci pronaći nove talente potrebne za daljnji razvoj tvrtke.  Alat koji im može pomoći da bi osnažili svoj imidž na tržištu rada su Profili poslodavaca - osobna iskaznica koju kreiraju na MojPrviPosao i putem nje se predstaviti tražiteljima posla do 27 godina starosti.

I prije redizajna portal MojPrviPosao je mjesečno posjećivalo više od 30.000 srednjoškolaca, studenata i apsolvenata. Do sada je putem njega objavljeno više od 3.000 natječaja. Uz uvjerenje da će značaj i popularnost portala i dalje rasti, Igor Žonja, Predsjednik Uprave Tau on-line d.o.o. koje upravlja portalima MojPosao i MojPrviPosao, komentirao je dovršenje projekta:

‘S obzirom na izuzetno visoku stopu nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj, odlučili smo se na revitalizaciju portala MojPrviPosao, kako bi na jednom mjestu okupili što više natječaja za posloprimce koji tek ulaze na tržište rada. Ovim potezom želimo potaknuti i poslodavce da pruže priliku mladima koji žele raditi i omogućiti im stjecanje prvog radnog iskustva. Smatramo da ovaj segment tržišta rada zaslužuje našu, ali i posebnu pažnju ostalih subjekata na tržištu rada.’ 

A svi vi koji ne tražite prvi posao, prisjetite se iskustva sa svog prvog posla i sudjelujte u istraživanju o iskustvima prvog posla.

Employers

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more