Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Nek se čuje tvoj glas! Na što nova Vlada mora usmjeriti fokus kad je u pitanju tržište rada?

Je li to kvalitetnija integracija stranih radnika, dodatno porezno rasterećenje rada ili nešto treće? Otkrij nam u najnovijoj MojPosao anketi!

Nek se čuje tvoj glas! Na što nova Vlada mora usmjeriti fokus kad je u pitanju tržište rada?

S nadolazećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, jedno od ključnih pitanja koje će se tijekom predstojećeg mandata naći 'na stolu' novog (ili starog) vodstva, jest ono kako se nositi s izazovima vezanim uz tržište rada. 

Krenuvši od nedostatka kvalificirane radne snage i emigracije visokoobrazovanih radnika, preko uvoza strane radne snage, tehnološkog napretka i sve većeg utjecaja umjetne inteligencije na radne procese, pa sve do nesklada između vještina koje posjeduju radnici i potreba tržišta rada. 

Kako bi se adekvatno odgovorilo na ova pitanja, smatramo kako je važno čuti glas građana.

U sklopu toga, MojPosao provodi anketu kojom želimo otkriti što je prema mišljenju Hrvata najvažniji zadatak Vlade u sljedećem mandatu. Barem kad je u pitanju tržište rada. 

Je li to, primjerice, dodatno porezno rasterećenje rada s ciljem poticanja zapošljavanja i gospodarskog rasta? Aktiviranje radno sposobnih a trenutno neaktivnih osoba? Možda kvalitetnija integracija stranih radnika u naše društvo? 

Sudjeluj u anketi koju možeš pronaći na naslovnici portala MojPosao i zajedno oblikujmo bolju budućnost tržišta rada u Hrvatskoj. 

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.