Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Algebra i APIS-IT daju besplatnu edukaciju i posao

Učilište Algebra i softverska tvrtka APIS-IT pokrenuli su program "OsvojiPosao.com", koji odabranim kandidatima garantira besplatnu IT edukaciju nakon koje ih čeka sigurno radno mjesto i mogućnost izgradnje karijere IT stručnjaka te kasnijeg napredovanja.

Ideja inicijative je zainteresiranima, uz specijalističku edukaciju koju provodi Učilište Algebra, omogućiti automatsko zapošljavanje budući da je APIS-IT, jedna od vodećih IT kompanija u Hrvatskoj, već osigurala 12 radnih mjesta.

Edukacija nudi spoj najmodernijih teorijskih i praktičnih informatičkih znanja te praktičnih vježbi, a odabrani kandidati za obrazovanje iz razvoja aplikacija u Java programskom jeziku odmah imaju osiguran i dobro plaćen posao.

Program je otvoren za sve, a zainteresirani se mogu prijaviti ispunjavanjem upitnika na web stranici OsvojiPosao.com.

Prikupljanje prijava traje od 4. do 22. lipnja, nakon čega slijedi testiranje, tj. ispit logičkog zaključivanja i rješavanja problemskih zadataka za 60 probranih kandidata na temelju životopisa i ispunjene prijave, zatim provjera potrebnog bazičnog programerskog predznanja i na kraju motivacijski razgovori za 20 finalista.

Sama edukacija, koja je prilagođena potrebama navedenih radnih mjesta i temeljena na Algebrinom dugogodišnjem iskustvu, u trajanju od 15 tjedana, počinje u rujnu, a nastavni plan edukacije u trajanju od 376 sati obuhvaća sljedeće cjeline: Objektno orijentirano programiranje u C++, Programiranje u Java okruženju, SQL upiti i storane procedure, WEB programiranje 1 (HTML, Javascript), Razvoj aplikacija korištenjem XML, Razvoj WEB komponenti, Spring Framework.

Projekt je zamišljen i ustrojen s ciljem da polazniku pruži neophodna znanja i vještine potrebne za točno određene poslovne profile u modernom informacijskom okruženju te ga na taj način pripremi za osigurano radno mjesto.

Učilište Algebra i APIS-IT u sklopu ove akcije također žele pomoći potencijalnim kandidatima koji su nezaposleni te je povodom toga uspostavljena i suradnja sa Zavodom za zapošljavanje.

(V.K.)

HR za profesionalce

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje