Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Amerikancima upitne sposobnosti šefova

Više od 35% američkih zaposlenika svog šefa ne smatra vođom, a čak 30% ih smatra da njihov nadređeni nije kvalificiran za posao koji obavlja, otkrilo je istraživanje o percepciji menadžera na radnom mjestu koje je provela tvrtka SkillSoft.

Istraživanje je provedeno među 200 zaposlenika na različitim hijerarhijskim pozicijama iz svih sektora gospodarstva.

Nepovjerenje zaposlenika u sposobnosti vlastitog nadređenog, pokazali su rezultati, najizraženije je u prodaji i marketingu.

Naime, za čak 51% zaposlenika koji rade u tim odjelima upitna je sposobnost njihova šefa da uopće vodi odjel. Nasuprot tome, 65% zaposlenika koji rade u sektoru Informacijskih tehnologija, potvrdilo bi sposobnost svog nadređenog da vodi odjel.

"Rezultati otkrivaju i na neki način potvrđuju ono što je već poznato, a to je da menadžeri ne dobivaju dovoljno poticaja i pomoći za razvoj svojih vještina vođenja, koje su pak ključne za pridobivanje povjerenja zaposlenika. Osim toga te su menadžerske vještine presudne i za poticanje veće produktivnost zaposlenika, njihov osjećaj zadovoljstva poslom te smanjenje broja odlazaka zaposlenika iz tvrtke", rekao je John Ambrose, potpredsjednik SkillSofta. (T.B.)

Izvor:
CNN Money

HR za profesionalce

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje