Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Kako u životopisu istaknuti najvažnije?

Ponekad će čitanju vašeg životopisa biti posvećeno svega 20-ak sekundi, pa je životopis jedina vaša šansa da vas poslodavac uoči i pozove na intervju.

Da biste to postigli, osim standardnog načina pisanja, životopis mora sadržavati i neke marketinške elemente koji će motivirati čitatelja da ga detaljno prouči.

Jednostavne rečenice

Za početak koristite jednostavne i kratke rečenice koje nose informaciju. Također, ako šaljete životopis putem e-maila napišite u tekstu maila za koje se mjesto natječete. Naime, mnogi griješe misleći da je "više bolje", pa u životopis pišu mnoge nekorisne informacije misleći da će time privući poslodavca, što je netočno.

Ključne riječi u podnaslovima

Tekst koji je napisan mora biti pregledan i ugodan oku za čitanje. Kako bi učinili vaš životopis preglednijim, poželjno je stvoriti određenu tipografsku raspodjelu. Naime, životopis mora biti čitak, a važni dijelovi istaknuti tako da ih čitač uoči već u prvim sekundama čitanja. Savjetujemo vam da odlomke koje želite izdvojiti podebljajte (BOLD) tako da se istaknu. Također, istaknite institucije u kojima ste se školovali, radna mjesta, te vještine i znanja kako bi poslodavac već na početku uočio vaše pozitivne strane.

Naglasite postignuća

Loš prikaz prijašnjih projekata i radnog iskustva neće impresionirati potencijalnog poslodavca. Vaše radno iskustvo, uključujući i nagrade, pokazat će poslodavcu samu bit vaših sposobnosti i talenta, odnosno vještine i stil koje vaše projekte čine jedinstvenima. Zbog toga oni moraju biti istaknuti i pregledno napisani. (A.T.)

Izvor:
Monster

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

Trenutno nema članaka koji odgovaraju uvjetima pretrage

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje