Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Životopis treba prilagoditi oglasu

Kako bi privukli samo ciljanu grupu posloprimaca, menadžeri za posao u oglasima za posao objavljuju i opis posla u kojem osim potrebnih kvalifikacija stoje i zaduženja koja će imati budući zaposlenik.

Stoga, posloprimci koji žele ući u uži krug moraju svoj životopis prilagoditi određenom natječaju za koji se prijavljuju kako bi ih menadžeri za posao primijetili i pozvali na intervju. Naime, iz vašeg životopisa se mora razumjeti da ste vi "dio njihovog rješenja".

Kako to postići?Odredite cilj
Prije nego što počnete pisati životopis, postavite sebi nekoliko pitanja.

 • Tražite li unapređenje?
 • Tražite li promjenu karijere?
 • Želite li dodatnu edukaciju?

  Odgovorom na ova pitanja pomoći ćete sebi da shvatite što želite postići zaposlenjem u novoj tvrtki.

 • Prilagodite životopis
  Nakon što pogledate popis poslova koji vas zanimaju, prvo što trebate je označiti kvalifikacije koje se traže kao i dužnosti koje će budući zaposlenik obavljati. Svoj životopis morate prilagoditi opisu posla za koji se natječete. Naime, što je životopis više prilagođen opisu posla za koji se natječete, to su veće šanse da će vas menadžer za posao pozvati na razgovor. Tijekom razgovora za posao morate ostaviti dojam da razumijete što se od vas kao budućeg zaposlenika očekuje.

  Edukacija
  U životopisu svakako trebate istaknuti stupanj vašeg obrazovanja i vještine koje poznajete.

  Ključne riječi
  Ako želite ostaviti dojam profesionalne osobe, tada u životopisu možete koristiti stručne izraze koji se tiču vaše struke. Također, možete upotrijebiti i druge riječi ako smatrate da će vas opisati kao stručnu osobu. (A.T.)

  Izvor:
  interbiznet.com

  HR za profesionalce

  MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje