Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Kompanije traže izvršne direktore s bogatim iskustvom

Godišnje istraživanje koje je provela tvrtka PricewaterhouseCoopers pokazuje da tvrtke diljem svijeta traže izvršne direktore s međunarodnim iskustvom, koji imaju razvijene voditeljske vještine, inovativni su, kreativni i učinkovito upravljaju rizicima.

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 1.150 izvršnih direktora iz cijelog svijeta pokazuje da većini kompanija nisu bitne vještine jer im je najveća poteškoća pronaći osobu s velikim tehničkim i poslovnim iskustvom u svom području.

Nakon toga, najtraženija osobina budućih lidera je međunarodno iskustvo, za kojim slijede razvijene liderske vještine te kreativnosti i inovativnost.

S obzirom na moderno poslovno okruženje uspješno upravljanje rizicima također se smatra važnom osobinom direktora, a ništa manje važnom smatraju se i dinamičnost te fleksibilnost.

Više od polovice ispitanika je potvrdilo kako im je teško pronaći osobu koja ima hrabrosti suprotstaviti se bilo kojem izazovu, a najjednostavnije je pronaći direktore koji znaju strane jezike i spremni su na suradnju.

I dok se oko 90% ispitanika složilo da je upravljanje ljudima njihov glavni prioritet, samo dvije trećine njih potvrdilo je da dovoljno vremena odvajaju kako bi se posvetili "ljudskim pitanjima". Istovremeno, tek nešto više od 40% izvršnih direktora smatra da je njihov odjel ljudskih resursa dovoljno kvalitetan i spreman uključiti se u globalnu borbu za talente. (V.K.)

Izvor:
PricewaterhouseCoopers

HR za profesionalce

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje