Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Prednosti tim building-a

Prednosti tim building-a

Dobro izveden, tim building može biti korisno iskustvo iz kojeg će vaši zaposlenici naučiti nešto korisno za obavljanje svog posla te zaista poboljšati međuljudske odnose u kompaniji.

Želite organizirati tim building za svoje zaposlenike. Prvo se morate zapitati – zašto? Želite li ih na taj način nagraditi nakon naporne, ali uspješne, poslovne godine? Ili mislite da njihovi međuljudski odnosi nisu sjajni i želljeli biste to nekako popraviti? 

Organizacija tim building-a može ispasti totalni promašaj, ako ga organizirate iz krivih razloga. Kako se to ne bi dogodilo, definirajte osnovni cilj tim building-a.

Na koji način tim building 'gradi' timove?

Ovo nije teško pitanje. Ako ste već zamislili kako bi trebao izgledati vaš tim building, provjerite jesu li neki od ovih ciljeva i na vašem popisu. Ako ne, svakako ih uvrstite:

  1. Aktivnost mora imati zajednički cilj za sve sudionike kako bi zaposlenike motivirala na suradnju, a ne natjecanje
  2. Po završetku aktivnosti nagradite one koji su postigli dobre rezultate, ali i one koji su im pomogli u ostvarivanju tih rezultata, te zaposlenike koji su svojim humorom/pozitivnim stavom cijeli događaj učinili još zabavnijim
  3.  Dajte zaposlenicima priliku da ovo iskustvo primjene na radnom mjestu, kako bi si olakšali posao

Što želite postići?  

Ovo su rezultati koje bi svaki tim building trebao donijeti:

  • Bolje razumijevanje među zaposlenicima
  • Zaposlenici se slažu bolje nego prije
  • Pozitivno iskustvo zajedničke suradnje
  • Osjećaj 'dobri smo u tome što radimo'
  • Izražena želja za međusobnom suradnjom i pomaganjem
  • Učenje posebnih vještina koje se mogu primijeniti u poslu
  • Najvažnije: osjećaj da je tim building bio 'dobro provedeno vrijeme'

Ovakav tim building možda će vam uskratiti atmosferu kakvu sa sobom obično nose natjecanja ali, to je – pozitivno. Umjesto toga, na ovaj način zabaviti se mogu svi, a ne samo nekolicina njih. To mora biti dobro! (M.M.)

Izvor: Positive Sharing   

Motivacija zaposlenika

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje