Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Hrvati imaju 2,5 mobitela po kućanstvu

Hrvati imaju 2,5 mobitela po kućanstvu

U 16% kućanstava nalazi se barem jedan smartphone / blackberry / iPhone.

Proizvodi kao što su – telefon, televizor u boji, hladnjak te perilica rublja prisutni su u gotovo svim hrvatskim kućanstvima. Najnoviji rezultati istraživanja pokazuju uglavnom daljnji lagani napredak u opremljenosti nizom osnovnih trajnih proizvoda u kućanstvu, pokazuje istraživanje koje je proveo GfK Hrvatska.

Pokrivenost kućanstava telefonom je na razini od 99%. Fiksnu kućnu liniju ima ukupno oko 85% kućanstava. Broj fiksnih linija i dalje je u malom padu.

Istodobno posjedovanje mobitela stabiliziralo se na razini od oko 90% kućanstava u kojima postoji barem jedan takav uređaj – najviše u Dalmaciji (96%), zatim u Istri s Primorjem te Zagrebu, a najmanje u Slavoniji i Lici, Kordunu, Banovini (po 84%). Prosječan broj mobitela po kućanstvu je 2,5 komada. (u kućanstvima s višim prihodima, više od 8000 kuna, je između 2,9 i 3,4).

U 16% kućanstava nalazi se barem jedan smartphone / blackberry / iPhone, a u kućanstvima s više od 11 tisuća kuna mjesečnih prihoda posjedovanje pametnih telefona iznosi oko 57%.

Aktualno

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje