Share
Tweet
+1
Share
Send to friend

Britanski poslodavci nespremni za novi zakon o zabrani dobne diskriminacije

Britanski poslodavci još se nisu počeli pripremati za promjene koje će donijeti novi zakon o zabrani dobne diskriminacije, koji će na snagu stupiti u listopadu. Zakonom će biti zabranjena izravna i neizravna diskriminacija starijih zaposlenika kod zapošljavanja, unapređivanja i slanja na dodatnu obuku.

Međutim, procjenjuje se da je do sada samo petina tvrtki informirala svoje zaposlenike i pripremila ih za primjenu novih odredbi.

Od 1. listopada, poslodavcima će također biti zabranjeno prisiljavati radnike na odlazak u mirovinu prije 65. godine. Uz to, poslodavac će zaposlenika, o datumu ostvarivanja prava za odlazak u mirovinu, morati obavijestiti šest mjeseci unaprijed. Novost je i da će zaposlenik, ako se poslodavac složi, moći nastaviti raditi i nakon 65. godine.

Iako su udruge poslodavaca pozdravile najavljene reforme, poslodavci još uvijek nisu počeli s pripremama za njih.

(T.B.)
Izvor:
BBC

Aktualno

 • IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond

  U znak zahvalnosti za doprinos i vjernost zaposlenika u tvrtki IKEA, ali i drugima u sklopu IKEA Grupe koji svakodnevno doprinose ostvarenju poslovnih ciljeva, IKEA će uplatiti dodatnih 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike IKEA Grupe.

 • Zgrabi posao prije blagdana! Zgrabi posao prije blagdana!

  Traže se pravnici, financijaši, programeri i brojni drugi stručnjaci.

 • Vlada će povećati porodiljne naknade! Vlada će povećati porodiljne naknade!

  Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić potvrdila je kako će se dogodine porodiljne naknade za zaposlene znatno povećati u odnosu na sadašnje.

 • Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal

  Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika.

 • Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike

  Novi ciklus modernih edukacija Bagatin Akademije započeo je ove subote, 26.11.2016. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Službenom startu prisustvovao je i predsjednik Hrvatske liječničke komore, gospodin Trpimir Goluža, koji je pred više od 100 prisutnih zdravstvenih djelatnika naglasio važnost učenja u hrvatskom zdravstvu, pružio potpunu podršku projektu i pozvao na sudjelovanje u ovom valu promjena.

 • Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna

  Četvrtina jdoo-va je u sektoru trgovine na veliko, nema zaposlenih i ostvaruju višemilijunske prihode.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more