Share
Tweet
+1
Share
Send to friend
Press center Partners Publish ad Marketing | Hrvatski
No account? Register! | Forgotten password

Britanski poslodavci nespremni za novi zakon o zabrani dobne diskriminacije

04/27/2006

Britanski poslodavci još se nisu počeli pripremati za promjene koje će donijeti novi zakon o zabrani dobne diskriminacije, koji će na snagu stupiti u listopadu. Zakonom će biti zabranjena izravna i neizravna diskriminacija starijih zaposlenika kod zapošljavanja, unapređivanja i slanja na dodatnu obuku.

Međutim, procjenjuje se da je do sada samo petina tvrtki informirala svoje zaposlenike i pripremila ih za primjenu novih odredbi.

Od 1. listopada, poslodavcima će također biti zabranjeno prisiljavati radnike na odlazak u mirovinu prije 65. godine. Uz to, poslodavac će zaposlenika, o datumu ostvarivanja prava za odlazak u mirovinu, morati obavijestiti šest mjeseci unaprijed. Novost je i da će zaposlenik, ako se poslodavac složi, moći nastaviti raditi i nakon 65. godine.

Iako su udruge poslodavaca pozdravile najavljene reforme, poslodavci još uvijek nisu počeli s pripremama za njih.

(T.B.)
Izvor:
BBC

Aktualno

 • Gdje je nestalo 60.000 radnika? Gdje je nestalo 60.000 radnika?

  Više od 60.000 ljudi u posljednjih godinu dana nestalo je s popisa aktivnih osoba, odnosno onih koji rade ili traže posao.

 • Opraštat će se i porezni dugovi do 25.000 kuna Opraštat će se i porezni dugovi do 25.000 kuna

  Vlada će danas odlučiti da se uključuju građani koji su blokirani jer za poslovne neuspjehe odgovaraju svojom imovinom.

 • Istraživanje: Većina Hrvata podupire rezove u proračunu Istraživanje: Većina Hrvata podupire rezove u proračunu

  Velika većina građana, njih 80 posto, podupire smanjenje deficita, pri čemu se samo njih 23 posto protivi smanjenju broja općina i gradova, a 29 posto smanjenju broja zaposlenih u državnoj upravi, kao mjeri smanjenja proračunskih rashoda.

 • 56% ispitanika vjeruje da put do posla ide preko kvalitetnog životopisa 56% ispitanika vjeruje da put do posla ide preko kvalitetnog životopisa

  Životopis, molba i preporuka dokumenti su na koje se najviše oslanjamo u potrazi za poslom. I dok jedni najviše pažnje pridaju dotjerivanju životopisa, drugi smatraju da poslodavca najlakše mogu 'osvojiti' pomoću molbe. Portal MojPosao istražio je u anketi provedenoj na više od 600 ispitanika na koji se dokument posloprimci najviše oslanjaju u potrazi za poslom.

 • Posao animatora u Hrvatskoj sve popularniji Posao animatora u Hrvatskoj sve popularniji

  Tvrtka Carpe Diem, s 250 zaposlenih sezonskih animatora najveća animacijska kuća u nas, iznajmljuje ih domaćim i stranim hotelima.

Mislite da ste plaćeni premalo? Provjerite prosjek za svoje zanimanje!
We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more