Share
Tweet
+1
Share
Send to friend

Britanski poslodavci nespremni za novi zakon o zabrani dobne diskriminacije

Britanski poslodavci još se nisu počeli pripremati za promjene koje će donijeti novi zakon o zabrani dobne diskriminacije, koji će na snagu stupiti u listopadu. Zakonom će biti zabranjena izravna i neizravna diskriminacija starijih zaposlenika kod zapošljavanja, unapređivanja i slanja na dodatnu obuku.

Međutim, procjenjuje se da je do sada samo petina tvrtki informirala svoje zaposlenike i pripremila ih za primjenu novih odredbi.

Od 1. listopada, poslodavcima će također biti zabranjeno prisiljavati radnike na odlazak u mirovinu prije 65. godine. Uz to, poslodavac će zaposlenika, o datumu ostvarivanja prava za odlazak u mirovinu, morati obavijestiti šest mjeseci unaprijed. Novost je i da će zaposlenik, ako se poslodavac složi, moći nastaviti raditi i nakon 65. godine.

Iako su udruge poslodavaca pozdravile najavljene reforme, poslodavci još uvijek nisu počeli s pripremama za njih.

(T.B.)
Izvor:
BBC

Aktualno

 • Kome će država plaćati pola rate kredita za nekretninu? Kome će država plaćati pola rate kredita za nekretninu?

  Hrvatski sabor 3. sjednicu nastavio je raspravom o prijedlogu zakona o subvencioniranju stambenih kredita u prvom čitanju, kojim Vlada želi pomoći osobama mlađim od 45 godina u stjecanju prve nekretnine.

 • Plaće službenika po učinku Plaće službenika po učinku

  Objedinjavanje inspekcija i vrednovanje državnih službenika po učinku dvije su najvažnije novine unutar Nacionalnog programa reformi (NPR) koji će s programom konvergencije biti predstavljen ovaj tjedan na sjednici Vlade.

 • Slovenski parlament prihvatio zakon o minimalnoj mirovini od 500 eura Slovenski parlament prihvatio zakon o minimalnoj mirovini od 500 eura

  Slovenski parlament u utorak je bez glasa protiv prihvatio izmjene zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju, prema kojima će umirovljenici s punim uvjetima za starosnu mirovinu imati zajamčenu mirovinu od 500 eura.

 • Primi se ozbiljnog posla i počni heklati! Primi se ozbiljnog posla i počni heklati!

  Sudjelovanje je besplatno, hrana i piće osigurani. Svejedno nam je jeste li student, zaposleni ili nezaposleni.

 • Postanite dio nove generacije kanadskih brodograditelja Postanite dio nove generacije kanadskih brodograditelja

  Najboljim brodograditeljima svijeta, uključujući i Hrvatsku, pruža se prilika da se pridruže timu kompanije Irving Shipbuilding u Halifaxu, Nova Škotska, Kanada i tako izgrade dugoročnu karijeru u brodogradnji.

 • intenzivne radionice mekih vještina u zdravstvenom sektoru intenzivne radionice mekih vještina u zdravstvenom sektoru

  Petim modulom Bagatin Akademije – regionalnog centra za razvoj mekih vještina u zdravstvu, nastavlja se ostvarivanje dugoročne vizije educiranja zdravstvenih djelatnika te uvođenje dugoročnih promjena u hrvatsko zdravstvo. Više od 100 zdravstvenih djelatnika sudjelovalo je u novim radionicama na temu leadershipa, komunikacije i timskog rada.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more