Share
Tweet
+1
Share
Send to friend
Press center Partners Publish ad Marketing | Hrvatski
No account? Register! | Forgotten password

Upis na studij znači početak karijere

10/17/2011

Iskoristite sve prednosti stjecanja prakse tijekom studija i pratite tržište rada kad birate fakultet, poruka je s nedavno završene 16. Smotre Sveučilišta u Zagrebu.

Upis na studij znači početak karijere

Odabrati fakultet koji će odrediti vaš život nije lako, no uz najveću smotru sveučilišta u Hrvatskoj, budući studenti mogli su na licu mjesta vidjeti što ih čeka. U tri dana Smotru je posjetilo oko petnaest tisuća posjetitelja.

Iskoristite svaku priliku za rad i učenje tijekom faksa

„Upis na studij = početak karijere“ bila je tema tribine koja je okupila neke od vodećih stručnjaka tržišta rada i obrazovanja. Iako je većina istaknula kako je važno studirati ono što te doista zanima,  za brži pronalazak posla, ističe Saša Matijašević, voditelj EduCentar portala, korisno je proučiti tržište rada.

„Iskoristite svaku priliku za volontiranje, rad i stjecanje iskustva bez obzira na kojem ste fakultetu. Takve mogućnosti često su besplatne, a osigurat će vam dodatnu prednost pri zapošljavanju u odnosu na ostale kandidate, rekao je Matijašević.

Pri odluci o upisu studija, mladim posjetiteljima pomagali su predstavnici EduCentra uz aplikaciju „Usporedi fakultete“ . Cijena školarine, potreban prosjek ocjena ili općeniti interes studenata za svaki pojedini visokoškolski smjer u Hrvatskoj samo su neke odrednice iz aplikacije „Usporedi fakultete“ koju su isprobali brojni posjetitelji.

Nagradu za ukupni dojam na Smotri dobio Filozofski fakultet

Među stotinjak fakulteta i ostalih obrazovnih institucija iz Hrvatske, Slovenije i Šangaja, nagradu za ukupni dojam ostvario je Filozofski fakultet, a priznanja je osvojilo još sedam fakulteta Zagrebačkog Sveučilišta.

U kategoriji promotivnog filma priznanje je dobio Fakultet političkih znanosti dok su za izložbeni prostor nagrađeni Tekstilno-tehnološki fakultet, Filozofski fakultet i Biološki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Za originalnost i predstavljanje na Smotri nagrađeni su Grafički fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje te Fakultet prometnih znanosti, dok je za najcjelovitije informacije o studijskom programu nagrađen Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. (M.D.)

Aktualno

 • Zašto male informatičke tvrtke ne zanimaju državu? Zašto male informatičke tvrtke ne zanimaju državu?

  Oko 40% svih IT rješenja i usluga u Republici Hrvatskoj izvrši se za potrebe države.

 • Lalovac: Stopu od 40 posto oporezivanja plaće treba ukinuti Lalovac: Stopu od 40 posto oporezivanja plaće treba ukinuti

  Govoreći o promjenama u oporezivanju dohotka, u okviru okruglog stola 'Kako pobuditi rast hrvatskog gospodarstva', ministar financija Boris Lalovac najavio je mogućnost ukidanja najviše stope poreza na dohodak od 40 posto.

 • Građani se moraju zaduživati da bi preživjeli mjesec Građani se moraju zaduživati da bi preživjeli mjesec

  Trenutačno građani duguju ukupno 127 milijardi kuna kredita, a u protekloj su godini dana podignuli gotovo milijardu kuna gotovinskih kredita ili točno 990,6 milijuna na koje otpada 30 posto svih njihovih kredita, piše Slobodna Dalmacija.

 • Vlada ukida poticaje za stambenu štednju Vlada ukida poticaje za stambenu štednju

  Za poticanje stambene štednje godišnje se iz proračuna isplaćuje oko 200 milijuna kuna, a sredstva se nenamjenski koriste, upozoravaju iz Vlade, piše Novi list.

 • Banke i telekomi opraštat će dugove siromašnima Banke i telekomi opraštat će dugove siromašnima

  Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izjavila je da su na današnjem sastanku predstavnici banaka i teleoperatera izrazili spremnost na otpis duga najugroženijim građanima - korisnicima socijalnih naknada i umirovljenicima s najnižim mirovinama kojima ukupni dug nije veći od 10.000 kuna.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more