Press center Partners Publish ad Marketing | Hrvatski
No account? Register! | Forgotten password

Upis na studij znači početak karijere

10/17/2011

Iskoristite sve prednosti stjecanja prakse tijekom studija i pratite tržište rada kad birate fakultet, poruka je s nedavno završene 16. Smotre Sveučilišta u Zagrebu.

Upis na studij znači početak karijere

Odabrati fakultet koji će odrediti vaš život nije lako, no uz najveću smotru sveučilišta u Hrvatskoj, budući studenti mogli su na licu mjesta vidjeti što ih čeka. U tri dana Smotru je posjetilo oko petnaest tisuća posjetitelja.

Iskoristite svaku priliku za rad i učenje tijekom faksa

„Upis na studij = početak karijere“ bila je tema tribine koja je okupila neke od vodećih stručnjaka tržišta rada i obrazovanja. Iako je većina istaknula kako je važno studirati ono što te doista zanima,  za brži pronalazak posla, ističe Saša Matijašević, voditelj EduCentar portala, korisno je proučiti tržište rada.

„Iskoristite svaku priliku za volontiranje, rad i stjecanje iskustva bez obzira na kojem ste fakultetu. Takve mogućnosti često su besplatne, a osigurat će vam dodatnu prednost pri zapošljavanju u odnosu na ostale kandidate, rekao je Matijašević.

Pri odluci o upisu studija, mladim posjetiteljima pomagali su predstavnici EduCentra uz aplikaciju „Usporedi fakultete“ . Cijena školarine, potreban prosjek ocjena ili općeniti interes studenata za svaki pojedini visokoškolski smjer u Hrvatskoj samo su neke odrednice iz aplikacije „Usporedi fakultete“ koju su isprobali brojni posjetitelji.

Nagradu za ukupni dojam na Smotri dobio Filozofski fakultet

Među stotinjak fakulteta i ostalih obrazovnih institucija iz Hrvatske, Slovenije i Šangaja, nagradu za ukupni dojam ostvario je Filozofski fakultet, a priznanja je osvojilo još sedam fakulteta Zagrebačkog Sveučilišta.

U kategoriji promotivnog filma priznanje je dobio Fakultet političkih znanosti dok su za izložbeni prostor nagrađeni Tekstilno-tehnološki fakultet, Filozofski fakultet i Biološki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Za originalnost i predstavljanje na Smotri nagrađeni su Grafički fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje te Fakultet prometnih znanosti, dok je za najcjelovitije informacije o studijskom programu nagrađen Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. (M.D.)

Aktualno

 • Kad potrošač ode u stečaj, ostaje bez auta i mobitela Kad potrošač ode u stečaj, ostaje bez auta i mobitela

  Dužniku ostaje samo ono što je potrebno za egzistencijalni minimum, on prestaje biti 'svoj gazda' jer mora dobiti povjerenika, odnosno 'stečajnog upravitelja'.

 • Preko 20.000 plaća u javnom sektoru veće od 10.000 kn Preko 20.000 plaća u javnom sektoru veće od 10.000 kn

  Ministar financija Boris Lalovac gostovao je u HTV-ovu Dnevniku. Osobni bankrot, fiskalizacija i rebalans proračuna neke su od tema o kojima je govorio. Otkrio je i kako preko 20 tisuća zaposlenih u državnom i javnom sektoru prima plaću veću od 10.000 kuna.

 • Znate li tko najviše ulaže u Hrvatsku? Znate li tko najviše ulaže u Hrvatsku?

  Austrija je tradicionalno najveći strani ulagač u Hrvatskoj. Prema podacima Hrvatske narodne banke, izravna ulaganja iz te države u 2012. godini iznosila su 683,6 milijuna eura. No postoji i veći "ulagač" o kojem se ni u javnosti ni u ekonomskim i političkim krugovima ne govori.

 • Popis najtraženijih poslova u Europi Popis najtraženijih poslova u Europi

  Njemačka uvjetnu bruto zaradu za useljenike smanjila na 44.000 € godišnje.

 • Nakon objave 'liste srama' 2.525 radnika dobilo plaću Nakon objave 'liste srama' 2.525 radnika dobilo plaću

  Od 17. srpnja okončani su inspekcijski nadzori kod devet poslodavaca, a protiv sedam poslodavaca i odgovornih osoba podneseni su optužni prijedlozi prekršajnim sudovima jer radnicima nisu isplatili minimalac u propisanom roku.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more