Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Zbog rada od kuće Britanci postaju asocijalni

19.10.2007.

Tri četvrtine britanskih zaposlenika ne druži se s uredskim kolegama izvan radnog vremena.

Istraživanje tvrtke Monster provedeno na uzorku od 1.650 ispitanika pokazalo je da ih 36% nikad ne razgovara s kolegama o ničem drugom osim o poslu, dok ih 40% to ipak radi, ali samo povremeno.

Ipak oko 20% ispitanika sastane se s uredskim kolegama izvan radnog vremena jedanput na tjedan, dok njih 8% to učini i dva puta tjedno.

Slično istraživanje tvrtke Monster provedeno je i 2004. godine kada je trećina ispitanika navela da im je drago provoditi vrijeme s uredskim kolegama izvan tvrtke.

Iz Monstera smatraju da je tome tako jer u današnje vrijeme većina tvrtki odobrava fleksibilno radno vrijeme i rad od kuće, pa se zaposlenici u tvrtki međusobno i ne poznaju.

"Ako radiš u timu, ponekad ti druženje s kolegama može poboljšati rad, a voditelji tima trebali bi češće pozivati svoje suradnike na neformalna druženje izvan radnog vremena kako bi se bolje upoznali", savjetuje Julian Acquari iz Monstera. (A.T.)

Izvor:
Personneltoday

Zanimljivosti

 • Prijavi kolegu koji nanosi štetu i dobit ćeš nagradu? Prijavi kolegu koji nanosi štetu i dobit ćeš nagradu?

  Nagradu od 50.000 eura mogu dobiti oni zaposlenici najveće slovenske banke koji kao "zviždači" prijave kolege zbog poslovnih nepravilnosti posebnoj službi koji su neki već prozvali "unutarnjom policijom".

 • Hrvatski grad u kojem nedostaje radne snage! Hrvatski grad u kojem nedostaje radne snage!

  Nedostaje radne snage - električara, strojara, inženjera.

 • Obilježite Svjetski dan ljubaznosti :) Obilježite Svjetski dan ljubaznosti :)

  Na inicijativu Svjetskog pokreta za ljubaznost, u Tokyju je 13. studenog 1998. godine održana konferencija o ljubaznosti i tom je prilikom donešena posebna deklaracija koja među ostalim govori o toleranciji i prihvaćanju različitosti.

 • Plaćaju mu 18.000 dolara da leži u krevetu Plaćaju mu 18.000 dolara da leži u krevetu

  Ostao je bez posla, a samo dan kasnije uslijedila je ponuda za novi. Nije siguran je li napravio dobru stvar kada ga je prihvatio.

 • Koliko vam država uzme na svakih 100 kuna Koliko vam država uzme na svakih 100 kuna

  Većina hrvatskih radnika svojom plaćom smatra isključivo neto iznos - novac kojeg doista dobiju za svoj rad, ali malo je onih koji znaju koliko je poslodavac morao platiti državi, odnosno koliko im je država novca uzela od plaće, jer taj novac nikad nisu ni vidjeli.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje