Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Zaposlenicima odlaske na WC računao pod godišnji

19.10.2007.

Jedan se austrijski vlasnik pekare, koji je zaposlenicima od naknade za godišnji odmor odbijao vrijeme provedeno na WC-u, morao predomisliti nakon intervencije Sindikata zaposlenih i inspekcije rada.

U pekari u Eisenstadtu, središtu pokrajine Burgenland, gazda je bilježio na računalu odlaske na WC zaposlenicima da bi im to poslije, ovisno o duljini vremena ondje provedenog, odbijao od naknade za godišnji odmor.

Jedna je bivša zaposlenica, ne shvaćajući zašto joj je smanjena naknada za odmor, obavijestila Sindikat zaposlenih u Eisenstadtu.

O aferi se trebalo raspravljati na sudu u utorak, ali je vlasnik radije platio kaznu i odustao od oduzimanja od plaće tim više što ga je inspekcija rada upozorila na nezakonitost takve mjere.

Obvezao se i na povrat zadržane svote bivšoj zaposlenici, rekao je novinarima odvjetnik zaposlenice Christian Drobits. (Hina)

Zanimljivosti

 • Prijavi kolegu koji nanosi štetu i dobit ćeš nagradu? Prijavi kolegu koji nanosi štetu i dobit ćeš nagradu?

  Nagradu od 50.000 eura mogu dobiti oni zaposlenici najveće slovenske banke koji kao "zviždači" prijave kolege zbog poslovnih nepravilnosti posebnoj službi koji su neki već prozvali "unutarnjom policijom".

 • Hrvatski grad u kojem nedostaje radne snage! Hrvatski grad u kojem nedostaje radne snage!

  Nedostaje radne snage - električara, strojara, inženjera.

 • Obilježite Svjetski dan ljubaznosti :) Obilježite Svjetski dan ljubaznosti :)

  Na inicijativu Svjetskog pokreta za ljubaznost, u Tokyju je 13. studenog 1998. godine održana konferencija o ljubaznosti i tom je prilikom donešena posebna deklaracija koja među ostalim govori o toleranciji i prihvaćanju različitosti.

 • Plaćaju mu 18.000 dolara da leži u krevetu Plaćaju mu 18.000 dolara da leži u krevetu

  Ostao je bez posla, a samo dan kasnije uslijedila je ponuda za novi. Nije siguran je li napravio dobru stvar kada ga je prihvatio.

 • Koliko vam država uzme na svakih 100 kuna Koliko vam država uzme na svakih 100 kuna

  Većina hrvatskih radnika svojom plaćom smatra isključivo neto iznos - novac kojeg doista dobiju za svoj rad, ali malo je onih koji znaju koliko je poslodavac morao platiti državi, odnosno koliko im je država novca uzela od plaće, jer taj novac nikad nisu ni vidjeli.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje