Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Urenebesni odgovori na pitanje o Facebook-u

31.03.2012.

Službe i tvrtke koje traže da im kandidat ustupi svoju lozinku na popularnoj društvenoj mreži vjerojatno bi ustuknule nakon ovih odgovora. I da, nevjerojatno, ali istinito, to je standardni dio pojedinih prijava za posao u inozemstvu.

Urenebesni odgovori na pitanje o Facebook-u

"Dobar dan, još nam je preostalo samo jedno pitanje. Možete li nam proslijediti svoju lozinku za Facebook radi sigurnosne provjere?"  Nevjerojatno, ali istinito – određene američke kompanije, državne i vojne službe ovako 'sjednu' na vrat onim kandidatima koji uđu u uži izbor.

Evo najsmiješnijih i najiskrenijih  odgovora na to pitanje..

 1. "Želim samo jednu malu sitnicu zauzvrat. Vašu dušu. Mislim da bi to bila olakotna okolnost obzirom da ionako ne posjedujete ni jedan mali dio te apstraktne tvorevine.  Samo je želim nositi u džepu u slučaju da mi zatreba u situaciji kad trebam napraviti tešku povredu svega u što  vjerujem"."Nažalost, moj je Internet danas na stand-by-u, pa ne mogu".  Pretpostavka je da osoba koja vas pita takvo pitanje ne posjeduje dovoljnu razinu pameti kako bi razumjela da blefirate jer očito ne  poznaje ni osnovne zakone o zaštiti ljudskih prava.

 2. "Na žalost ne mogu to učiniti, no kako bi bilo da vam proslijedim svoju snimku s partnerom? Bi li to bilo to? Možda, osim golotinje, nema toliko privatnih detalja, ali vjerojatno bi vas poduprlo u očitoj namjeri da me ne zaposlite".

 3. "Naravno". I onda za lozinku izrecite najveću psovku koje ste se mogli sjetiti i polako je izgovarajte slovo po slovo. Potom nestanite. "Ne, ali možete imati moj Google +.  Tamo nemam ništa uvredljivo.  Zapravo, kad malo bolje razmislim, tamo nemam ništa".

 4. "Rado bih to učinio/ča bez ikakvih dodatnih problema, ali znate da Facebook to ne dozvoljava. Prema    uvjetima upotrebe, neću dijeliti svoju lozinku niti dopustiti drugim ljudima da pristupe mom računu ili  učiniti bilo koji drugi potez koji bi naštetio sigurnosti mog računa".

 5. "Ovo je sjajno!" I onda kad vas zbunjeno pogledaju, kažite: „ Znatno mi je laknulo jer sam upravo shvatio/la da ne radite testove na drogu obzirom da ste već nadrogirani“.

 6. "Naravno. Ako mi ponudite dobar i stalno plaćen posao na najmanje dvije godine, rado ću to učiniti".

 7. "Naravno, ako mi možete proslijediti popis i kontakte vaših bivših partnera kako bih studirao vašu seksualnu povijest i objavio je u medijima. Sigurno ste veoma aktivni jer ovo je pomalo perverzno pitanje".

 8. "Budući da snimam ovaj razgovor, mogu li pustiti snimku online? Dodati vaše ime i prezime, proslijediti svim društvenim mrežama i budući da znam da će se to širiti bez dodatne potpore, od usta do usta, zabrinjava me vaše neznanje o pitanjima online privatnosti i sigurnosti.  Kako ću sada otići iz ureda i ostaviti vas u neznanju imam li snimku ili ne, možda biste mogli, u strahu da nikad više nećete pronaći posao, uložiti malo vremena u edukaciju o pravima privatnosti"? (M.D.)
   

Zanimljivosti

 • Prijavi kolegu koji nanosi štetu i dobit ćeš nagradu? Prijavi kolegu koji nanosi štetu i dobit ćeš nagradu?

  Nagradu od 50.000 eura mogu dobiti oni zaposlenici najveće slovenske banke koji kao "zviždači" prijave kolege zbog poslovnih nepravilnosti posebnoj službi koji su neki već prozvali "unutarnjom policijom".

 • Hrvatski grad u kojem nedostaje radne snage! Hrvatski grad u kojem nedostaje radne snage!

  Nedostaje radne snage - električara, strojara, inženjera.

 • Obilježite Svjetski dan ljubaznosti :) Obilježite Svjetski dan ljubaznosti :)

  Na inicijativu Svjetskog pokreta za ljubaznost, u Tokyju je 13. studenog 1998. godine održana konferencija o ljubaznosti i tom je prilikom donešena posebna deklaracija koja među ostalim govori o toleranciji i prihvaćanju različitosti.

 • Plaćaju mu 18.000 dolara da leži u krevetu Plaćaju mu 18.000 dolara da leži u krevetu

  Ostao je bez posla, a samo dan kasnije uslijedila je ponuda za novi. Nije siguran je li napravio dobru stvar kada ga je prihvatio.

 • Koliko vam država uzme na svakih 100 kuna Koliko vam država uzme na svakih 100 kuna

  Većina hrvatskih radnika svojom plaćom smatra isključivo neto iznos - novac kojeg doista dobiju za svoj rad, ali malo je onih koji znaju koliko je poslodavac morao platiti državi, odnosno koliko im je država novca uzela od plaće, jer taj novac nikad nisu ni vidjeli.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje