Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Poslovni trendovi u SAD-u, Kanadi i Australiji 2013/14

Poslovni trendovi u SAD-u, Kanadi i Australiji 2013/14

Procjene situacije na tržištu rada za neka velika inozemna tržišta posebno će koristiti onima koji razmišljaju o odlasku u neku od navedenih zemalja.

Nedavno smo istražili koliko vas je spremno na preseljenje i pod kojim uvjetima - rezultate istraživanja možete pročitati ovdje.

Poslovi koji su u posljednjih pet godina zabilježili najveći rast - kategorije:

 

 

 • Zdravstvena skrb
 • Marketing
 • Inženjering
 • Obrazovanje
 • Korisnička usluga
 • Telekomunikacije
 • Informatika
 • Poslovno upravljanje
 • Računovodstvo
 • Podrška

Iako je teško predviđati buduće trendove, za očekivati je da će ove kategorije zanimanja i u  budućnosti zadržati svoje stabilne pozicije. Prema pisanju portala 'Cover letters and resume samples', u 2013. (a i 2014. godini) najviše će se tražiti ove diplome:

Zdravstvena skrb

Diploma iz područja zdravstvene skrbi nikada neće izgubiti svoju privlačnost u očima poslodavaca diljem svijeta. Potreba za medicinskom skrbi  raste s povećanjem broja oboljelih i lošijih životnih uvjeta. Iako su liječnici traženi, medicinske sestre i asistenti primaju najviše ponuda za posao.

Informatika

Potreba za diplomama iz područja informatike nikada neće prestati. Očekivano, zbog razvoja tehnologije i svih promjena koje ona donosi. Prema NACE izvješću, 56% studenata koji su 2012. stekli diplomu iz ovog područja već su dobili ponude za posao. To je važna informacija koja dovoljno govori o traženosti ovih zanimanja u sljedećim godinama. 

Poslovno upravljanje

Još jedna kategorija ekstremno popularnih diploma, za kojima će potražnja trajati tijekom ove, ali i sljedeće godine. Obuhvaća zanimanja kao što su marketinški konzultanti i konzultanti menadžmenta, glavni direktori, financijski analitičar i tako dalje. Diploma iz područja poslovnog upravljanja jedna je od najtraženijih diploma u svijetu.

Inženjering

Povećana potražnja za inženjerima svih vrsta samo će rasti. To će biti posebno izraženo tijekom ove godine.

Računovodstvo

Usluge računovodstva trebaju svi, od javnosti preko menadžmenta, vlade. Male i srednje tvrtke bez računovodstvenih servisa ne mogu funkcionirati. 

Aktualno

 • IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond

  U znak zahvalnosti za doprinos i vjernost zaposlenika u tvrtki IKEA, ali i drugima u sklopu IKEA Grupe koji svakodnevno doprinose ostvarenju poslovnih ciljeva, IKEA će uplatiti dodatnih 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike IKEA Grupe.

 • Zgrabi posao prije blagdana! Zgrabi posao prije blagdana!

  Traže se pravnici, financijaši, programeri i brojni drugi stručnjaci.

 • Vlada će povećati porodiljne naknade! Vlada će povećati porodiljne naknade!

  Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić potvrdila je kako će se dogodine porodiljne naknade za zaposlene znatno povećati u odnosu na sadašnje.

 • Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal

  Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika.

 • Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike

  Novi ciklus modernih edukacija Bagatin Akademije započeo je ove subote, 26.11.2016. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Službenom startu prisustvovao je i predsjednik Hrvatske liječničke komore, gospodin Trpimir Goluža, koji je pred više od 100 prisutnih zdravstvenih djelatnika naglasio važnost učenja u hrvatskom zdravstvu, pružio potpunu podršku projektu i pozvao na sudjelovanje u ovom valu promjena.

 • Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna

  Četvrtina jdoo-va je u sektoru trgovine na veliko, nema zaposlenih i ostvaruju višemilijunske prihode.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje