Share
Tweet
Share
Send to friend

Otkaz kao tehnološki višak: Imam li pravo na otpremninu?

Sukladno članku 126. Zakona o radu, radnik kojem poslodavac otkazuje nakon dvije godine neprekidnog rada, osim ako se otkazuje zbog razloga uvjetovanih ponašanjem radnika, ima pravo na otpremninu u iznosu koji se određuje s obzirom na dužinu prethodnog neprekidnog trajanja radnog odnosa s tim poslodavcem.

Otkaz kao tehnološki višak: Imam li pravo na otpremninu?

Pitanje; 

Radio sam u tvrtki 11 godina i dobio sam otkaz kao tehnološki višak. Vlasnik tvrtke je rekao da mi ne mora isplatiti otpremninu, ali da će on to ipak učiniti. Sada je prošla skoro 1 godina i od toga ništa pa ne znam da li uopće imam pravo i kako ga ostvariti ako nije kasno.

Odgovor:

Sukladno članku 126. Zakona o radu, radnik kojem poslodavac otkazuje nakon dvije godine neprekidnog rada, osim ako se otkazuje zbog razloga uvjetovanih ponašanjem radnika, ima pravo na otpremninu u iznosu koji se određuje s obzirom na dužinu prethodnog neprekidnog trajanja radnog odnosa s tim poslodavcem. S obzirom da se dobili redoviti poslovno uvjetovani otkaz (kao "višak"), imate pravo na isplatu otpremnine. Iznos otpremnine se određuje kao najmanje jedna trećina prosječne mjesečne plaće koju je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu, za svaku navršenu godinu rada kod toga poslodavca, ali ne više d šest prosječnih plaća.

U Vašem slučaju dakle ostvarili ste pravo na isplatu otpremnine u iznosu od 3 plus 2/3 prosječne plaće. Praksa je da se otpremnina isplaćuje zajedno s posljednjom plaćom. Obračun otpremnine mora biti iskazan na isplatnoj listi (obračun plaće i drugih naknada). Međutim, ako niste dobili takav obračun i dalje možete potraživati isplatu otpremnine. 

Nadalje, sukladno članku 139. Zakona o radu, potraživanja iz radnog odnosa zastarijevaju za 5 godina od kada je potraživanje nastalo. Stoga još uvijek možete uspješno ostvariti svoje potraživanje otpremnine sudskim putem. Svakako preporučujem da se prethodno posavjetujete s odvjetnikom ili predstavnikom sindikata, ako kod Vašeg poslodavca djeluje sindikat.  

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.