Share
Tweet
Share
Send to friend

Employer branding - check lista – 2. dio

Na koje sve načine možete promovirati svoje employer branding aktivnosti?

Employer branding - check lista – 2. dio

Donosimo nastavak employer branding check liste, a prvi dio možete pročitati na ovoj poveznici.

Kad ste saznali i definirali sve dobre prakse u vašoj tvrtki osigurajte da ih i predstavite potencijalnim kandidatima putem dostupnih komunikacijskih kanala. Krenite s pisanjem članaka i postova koje možete dijeliti na svojim online komunikacijskim kanalima, pokrenite i digitalne kampanje, uključite svoj employer branding sadržaj i u oglase za posao, kreirajte profil tvrtke koji će vam pomoći da predstavite svoju tvrtku kao poželjno mjesto za rad te dugoročno ostvarite kvalitetniji odnos s kandidatima.

Ističemo objavljivanje PR članaka kao važan dio employer branding aktivnosti. To je format u kojem imate priliku ispričati konkretno što sve nudite kao tvrtka i po čemu se razlikujete od konkurencije pri čemu možete naglasiti zašto bi kandidati trebali izabrati baš Vašu tvrtku za rad. Važno je da članke pišete strukturirano i da pri tome imate u fokusu kome se obraćate te stoga prilagodite stil pisanja ciljanoj skupini. Kontinuitet pisanja sadržaja je također bitan obzirom da na taj način ostvarujete prisutnost i veći doseg na tržištu rada, a neposredno prikazujete i konstantu ulaganja u ljudske resurse.

Teme za pisanje PR članaka su nepresušan izvor: od intervjuiranja zaposlenika koji su prošli onboarding proces preko prezentiranja HR praksi do predstavljanja mogućnosti napredovanja u tvrtki kroz konkretan primjer neke osobe iz tvrtke. Kako biste se istaknuli od konkurencije najbolje je pisati o nekim specifičnim zanimljivostima tvrtke kao poslodavca.
 
PR članke možete objaviti na raznim medijskim portalima na kojima se nalazi vaša ciljana skupina, kao i na MojPosao portalu koji je neizbježna lokacija svakog posloprimca (mjesečno oko 770.000 posjetitelja), bio on zaposlen ili ne. MojPosao je centralno mjesto tržišta rada na kojem posjetitelji traže (bolji) posao ili se informiraju o tržištu rada, stoga se tu nalaze i oni kvalitetni posloprimci koji nisu aktivni tražitelji posla jer su već zaposleni, no promatraju koje se bolje prilike nude na tržištu rada. Možda im baš Vaša tvrtka sa zanimljivim employer branding sadržajem upadne u fokus.

Iskoristite MojPosao alate koji vam mogu pomoći u kreiranju employer branding strategije kao i doseg do potencijalnih kandidata koje želite da se javljaju za rad u vašoj tvrtki. Tu su formati: PR članak, Facebook kampanja na članak, Linkedin objava na članak, plasiranje članka u newsletteru za posloprimce (283.000 pretplatnika), banner kampanja, profili poslodavaca. Kontaktirajte nas kako bismo skupa s vama kreirali kvalitetan sadržaj koji je ključan za promociju employer branding aktivnosti. Više informacija i kontakt potražite u sklopu MojPosao employer branding usluge.

 

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.