Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Pravnik lingvist za hrvatski jezik (m/ž)

Luksemburg

Rok prijave:

PRAVNIK LINGVIST ZA HRVATSKI JEZIK

SUD EUROPSKE UNIJE neprekidno prima prijave za posao pravnika lingvista za hrvatski jezik radi popunjavanja hrvatskog jezičnog odjela Glavne uprave za višejezičnost i radi zamjene za privremeno odsutno osoblje u tom odjelu (npr. rodiljni ili roditeljski dopust).

Posao pravnika lingvista sastoji se od prevođenja pravnih tekstova (presuda i rješenja dvaju sudova EU-a, mišljenja nezavisnih odvjetnika, zahtjeva nacionalnih sudova za prethodnu odluku i drugih dokumenata koji se javljaju u postupku pred Sudom) na hrvatski jezik i/ili njihove redakture te pravne analize u suradnji s tajništvom i drugim odjelima Suda.

Za obavljanje tih zahtjevnih dužnosti kandidati moraju zadovoljiti, uz opće uvjete koji su zajednički svim institucijama, sljedeće minimalne uvjete:

 • imati završeno pravno obrazovanje iz hrvatskog prava stečeno na sveučilišnom studiju (pet godina po novom sustavu ili četiri godine po starom sustavu), što dokazuju diplomom („magistar prava“ ili „diplomirani pravnik“);
 • savršeno vladati hrvatskim jezikom i pravnom terminologijom na hrvatskom jeziku;
 • temeljito vladati francuskim jezikom;
 • temeljito vladati još jednim od sljedećih jezika: njemačkim, talijanskim, španjolskim ili engleskim; i
 • imati interes za pravno prevođenje (prevođenje pravnih tekstova).

Prethodni odabir kandidata temelji se na njihovoj kvalificiranosti koja se ocjenjuje na temelju životopisa (uključujući i radno iskustvo i jezične vješ-tine). Odabrani kandidati bit će pozvani na pisane testove (prijevod na hr-vatski jezik, bez rječnika, pravnog teksta na francuskom jeziku te, u skladu s kandidatovim odabirom, pravnog teksta na njemačkom, talijanskom, španjolskom ili engleskom jeziku) i/ili na razgovor. Prije zapošljavanja kandidati trebaju proći liječnički pregled.

Uvjeti zapošljavanja: Odabranim kandidatima mogu se ponuditi obnovljivi ugovori na određeno vrijeme, u skladu s Uvjetima zaposlenja ostalih službenika Europske unije. Molimo imajte na umu da ovaj postupak odabira nije zamjena za otvorene natječaje u organizaciji Europskog ureda za odabir osoblja radi zapošljavanja pravnika lingvista na radna mjesta dužnosnika Suda Europske unije.

Prijaviti se možete na: www.curia.europa.eu/apply

Rok za prijavu je 26. travnja 2019.

Započni prijavu
Pošalji prijatelju Isprintaj

Preporučene Edukacije

  USPOREDITE SVOJU PLAĆU

  Prosječna plaća u kategoriji
  Pravo iznosi 6.261,88 kuna.

  Saznaj plaću za željenu poziciju prema svojim kvalifikacijama!

  Kreni

  MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više. Uvjete korištenja možete pročitati ovdje.