Share
Tweet
Share

News and advices

  • Hrvatski učenici ne razumiju ono što pročitaju Hrvatski učenici ne razumiju ono što pročitaju

    Hrvatski su učenici ispod prosjeka u razumijevanju sadržaja koji čitaju i u matematičkom povezivanju, pokazali su rezultati istraživanja PISA.

  • Hostesa u novom ruhu Hostesa u novom ruhu

    Nakon dvije godine rada portal Hostesa.org osvanuo je u redizajniranom izdanju sa brojnim novostima, od onih vizualnih pa sve do promjena u sadržaju portala.

  • Potpore mladima u iznosu do 100.000 kuna Potpore mladima u iznosu do 100.000 kuna

    Ministarstvo socijalne politike i mladih na svojim je internetskim stranicama objavilo poziv za prijavu prijedloga projekata udruga mladih i mlade za dodjelu državne financijske potpore.

  • To je ideja: student osmislio tuširanje bez vode To je ideja: student osmislio tuširanje bez vode

    Nakon višemjesečnog istraživanja na koje ga je potaknuo prijatelj koji se nije tuširao, južnoafrički student Ludwick Marishane osmislio je neobičan gel.

  • Njemačka hitno treba 100.000 inženjera Njemačka hitno treba 100.000 inženjera

    Njemačkoj nedostaje nekoliko stotina tisuća inženjera, matematičara i informatičara, rekao je u intervjuu za Deutche Welle Goran Barić iz konzultantske kompanije Michael Page.

  • Prosječna početnička plaća: 2.827 kuna Prosječna početnička plaća: 2.827 kuna

    Dobra preporuka 'ulaznica' je za tržište rada – najveći broj ispitanika (38%) svoj prvi posao pronašao je zahvaljujući preporuci. Preko portala za zapošljavanje posao je pronašlo 17% ispitanika, a preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Student servisa njih 11%.

  • Kako biti uspješan na fakultetu Kako biti uspješan na fakultetu

    Za studentske godine kažu da su najljepše razdoblje u životu. Ipak, studiranje može biti poprilično stresno, jer zahtijeva da uspješno uskladite obveze na fakultetu, društveni život, a često i posao. Kako biste pronašli ravnotežu između navedenog, EduCentar predlaže vam 9 korisnih savjeta.

  • Natječaj za stipendiranje studenata preddiplomskih studija Natječaj za stipendiranje studenata preddiplomskih studija

    Sandoz d.o.o. raspisuje natječaj o stipendiranju osoba koje će u 2012. godini završiti srednjoškolsko obrazovanje, te će se upisati na fakultet na zimski semestar akademske godine 2012./2013.

  • Podbačaj Mrsićevog zakona: privatnici dosad zatražili tek 30 stažista Podbačaj Mrsićevog zakona: privatnici dosad zatražili tek 30 stažista

    Zahtjevi poslodavaca još su u postupku obrade, pa na burzi rada nemaju informaciju o tome koliko je od 30 traženih radnika zaposleno.

  • Na radionici 'Hoću prvi (bolji) posao!' predstavila se tvrtka Avon Na radionici 'Hoću prvi (bolji) posao!' predstavila se tvrtka Avon

    Portal MojPosao je u suradnji sa studentskom udrugom AIESEC jučer na riječkom Ekonomskom fakultetu organizirao radionicu 'Hoću prvi (bolji) posao'.

  • Kreirana tražilica svih srednjih škola Kreirana tražilica svih srednjih škola

    Uspješnom suradnjom EduCentra i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kreirana je tražilica svih strukovnih škola i gimnazija.

  • Zašto telefonska prodaja? Zašto telefonska prodaja?

    Telefonska prodaja čest je izvor zarade za studente. Fleksibilno radno vrijeme, redovita plaća, sustav nagrađivanja kroz bonuse, stjecanje korisnih znanja i vještina samo su neke od prednosti rada u kontaktnim centrima.

  • Prvi Startup Weekend Zagreb okupio veliki broj sudionika Prvi Startup Weekend Zagreb okupio veliki broj sudionika

    U suradnji s globalnim brandom Startup Weekend, održan je prvi Startup Weekend Zagreb (zagreb.startupweekend.org) i to u organizaciji Centra za inovaciju i poduzetništvo pri Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM).

  • Bez fige u džepu: 71% kandidata ne 'uljepšava' životopis Bez fige u džepu: 71% kandidata ne 'uljepšava' životopis

    Oni uglavnom smatraju da nema smisla lagati jer istina kad-tad izađe na vidjelo.

  • Sudjelujte u besplatnoj radionici 'Hoću prvi (bolji) posao' Sudjelujte u besplatnoj radionici 'Hoću prvi (bolji) posao'

    Imate životopis, ali niste sigurni je li dovoljno dobar? Trema na razgovoru za posao košta vas radnog mjesta? Vodeći portal za oglašavanje slobodnih radnih mjesta – MojPosao.net, u suradnji sa studentskom udrugom AIESEC, organizira besplatnu radionicu 'Hoću prvi (bolji) posao'. Prijavite se na radionicu i naučite kako se predstaviti u najboljem svjetlu.

  • Mašti na volju za edukaciju bolju! Mašti na volju za edukaciju bolju!

    EduCentar i Infokatedra pozivaju te da pokažeš svoju kreativnost i osvojiš vrijedna obrazovanja.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.