Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

4 jednostavna koraka do savršenog životopisa

Životopis

 • U životu vam trebaju tri životopisa, a evo i zašto

  Kroz godine, moj se životopis drastično mijenjao. Kako su se informacije u njemu počele gomilati, tako je i moja želja da ga maksimalno skratim postajala sve veća.

 • Forme životopisa i kako ih kreirati

  Životopis ili CV (lat. curriculum vitae) je poslovna osobna karta. Dobar životopis zlata vrijedi. Otvara vrata poslovnom svijetu te privlači poslodavce da odaberu vas između svih pristiglih životopisa

 • 'Vještine' koje ne morate navoditi u životopisu 'Vještine' koje ne morate navoditi u životopisu

  Nekad davno, kada računala nisu svi koristili, poznavanje određenih vještina imalo je težinu. Danas, kada računala koriste i djeca, pravila se mijenjaju.

 • 5 riječi koje je dobro uvrstiti u životopis 5 riječi koje je dobro uvrstiti u životopis

  U malo vremena koje poslodavci posvete čitanju životopisa, koristan je svaki trik koji vas izdvaja iz mase. Dobra je vijest da ne trebate trošiti sate na vizualno atraktivan CV, već samo pametno istaknuti njegov sadržaj.

 • Životopis: Moram li koristiti baš Europass? Životopis: Moram li koristiti baš Europass?

  Iako je Europass dobar obrazac za životopis, sve je više kandidata koji se žale da im ne odgovara za prezentiranje radnog iskustva.

 • Više od 20 glagola koji će 'nabildati' životopis Više od 20 glagola koji će 'nabildati' životopis

  Ako prilikom pisanja životopisa ili molbe koristite izraze poput “odgovoran za, uključene aktivnosti, radio sa…” pokušavate prodati sebe, svoju stručnost i vještine. Ipak, pasivni izrazi neće učiniti ništa posebno da u očima poslodavca ostavite dobar dojam.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.