Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Mogu li istovremeno raditi dva posla s punim radnim vremenom?

Radni odnos

 • Ugovor o radu Sklapanje ugovora o radu

  Ugovor o radu koji se sklapa između radnika i poslodavca se uvijek mora sklopiti u pisanom obliku te ga se sklapa najčešće prije početka rada ili najkasnije na dan početka rada.

 • Pravo na godišnji odmor nakon produljenja ugovora o radu Pravo na godišnji odmor nakon produljenja ugovora o radu

  Radnik koji se prvi put zaposli ili koji ima prekid između dva radna odnosa duži od osam dana, stječe pravo na godišnji odmor nakon šest mjeseci neprekidnog rada.

 • Probni rad bez ugovora o radu Probni rad bez ugovora o radu

  Probni rad ne može postojati bez sklopljenog ugovora o radu, prijave na mirovinsko i zdravstveno osiguranje te rad za vrijeme trajanja probnog rada mora biti plaćen.

 • Može li poslodavac zaposliti drugog radnika u roku 6 mjeseci od prestanka ugovora? Može li poslodavac zaposliti drugog radnika u roku 6 mjeseci od prestanka ugovora?

  Obveza poslodavca da ne smije na isto radno mjesto zaposliti radnika u razdoblju od 6 mjeseci od prestanka ugovora o radu odnosi se samo u slučaju redovitog poslovno uvjetovanog otkaza ugovora o radu od strane poslodavca, ali ne i kada istekne ugovor o radu na određeno vrijeme.

 • Po kojoj osnovi se može mijenjati potpisani Ugovor o radu? Po kojoj osnovi se može mijenjati potpisani Ugovor o radu?

  Ako je iznos plaće određen u konkretnom novčanom iznosu u ugovoru o radu, tada poslodavac (uprava) ne može jednostrano mijenjati iznos plaće radnika već mora radniku ponuditi sklapanje aneksa postojećeg ugovora o radu u kojem je izmijenjen iznos plaće.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.