Share
Tweet
Share

Odabir zaposlenika

 • Hrvatsko tržište rada Hrvatsko tržište rada

  Hrvatsko tržište rada strukturalno je neprilagođeno potrebama suvremenog gospodarstva: iako je mnogo nezaposlenih, u njegovom konkurentnom dijelu ‘slobodnih’ kvalitetnih profesionalaca nema, a plaće za neke pozicije su vrlo visoke.

 • Tko je vaš idealni kandidat ili kandidatkinja? Tko je vaš idealni kandidat ili kandidatkinja?

  Unaprijed definiran profil željenog kandidata/kandidatkinje uvelike će olakšati proces regrutiranja i selekcije te sniziti njegove troškove.

 • Regrutacijski kanali Regrutacijski kanali

  Cilj je regrutiranja privući usmjeren skup kandidata optimalne veličine – ni prevelik, ni premali.

 • Branding na tržištu rada Branding na tržištu rada

  Brand je jedinstveni i prepoznatljivi simbol, asocijacija, ime ili marka koji služi za razlikovanje konkurentnih proizvoda ili usluga.

 • Intervju

  Selekcijski intervju najčešće je ključni dio selekcijskog procesa. Tijekom intervjuiranja procjenjuje se cjelokupno odgovaranje kandidata poziciji – znanja, iskustvo, kultura, ponašanja, verbalna i neverbalna komunikacija, primjeren izgled, stavovi, ambicije i ideje, način na koji se pristupa konkretnim radnim zadacima, kako bi kandidati djelovali kao članovi tima, kako bi vodili tim.

 • Potraga za kandidatima: gdje ih naći i kako ih privući? Potraga za kandidatima: gdje ih naći i kako ih privući?

  Regrutiranje, odnosno dolazak do skupa kandidata iz kojeg ćete primjenom različitih metoda odabrati najboljeg/najbolju, često je ključno u zapošljavanju, a u Hrvatskoj najčešće i teže od odabira kandidata.

 • Psihologijsko testiranje

  Neki se detalji tijekom intervjua mogu samo naslutiti i u velikoj su mjeri pod utjecajem osobnog dojma. Stoga, ukoliko želite provjerenim metodama upotpuniti sliku o kandidatu/kandidatkinji informacije o njima možete prikupiti i psihologijskim testiranjem.

 • Centri za procjenu (Assessment centri)

  Ovaj naziv ne znači nikakav centar ili ustanovu, već jednu složenu metodu selekcije koja se u posljednje vrijeme sve više spominje. Assessment centri služe za procjenu kandidata kao i postojećih zaposlenika, a uključuju primjenu psihologijskih testova, upitnika, intervjua pa i liječničke preglede.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.