Share
Tweet
Share

ključnarazlika – za raznolikost u ljudskim potencijalima

Od 7. ožujka otvoren je natječaj za Nagradu „ključnarazlika – za raznolikost u ljudskim potencijalima“.

Razlika otvara priliku - i za pojedinca i za poslodavca!

Nagrada „ključnarazlika“ dodjeljuje se drugu godinu za redom i ima za cilj prepoznati, istaknuti i nagraditi poslodavce s pozitivnim praksama u uključivanju različitih skupina u svoj radni kolektiv te poslodavce usmjerene na postizanje raznolikosti ljudskih potencijala, bilo da se radi o konkretnom projektu ili procesu zapošljavanja, bilo da se promatra općenito.

Nagrada, koja se ove godine dodjeljuje uz pokroviteljstvo Ministarstva rada i mirovinskog sustava, odnosi se na poticanje i uključivanje raznolikosti ljudskih potencijala u sljedećim kategorijama:

  • ravnopravnosti spolova
  • dobne ravnopravnosti
  • ravnopravnost osoba s invaliditetom

Pozivamo poslodavce da ispune upitnike i prijave se za Nagradu te  time procjene prisustvo različitosti u svojoj organizaciji kao i usporede svoje prakse  sa svjetskim trendovima! Nagrada ključnarazlika objedinjuje i poslovne interese poslodavaca kao i dobrobit društva,koja se nezaobilazno vraća u obliku dobiti samog  poslodavca. Potvrdite namjeru i želju za odgovornim poslovanjem, iskoristite upitnik kako biste i sami uvidjeli koliko su ljudska i radna prava poštivana u Vašoj organizaciji te koliko i na koji se način postojeće prakse upravljanja ljudskim potencijalima mogu unaprijediti.

***

PRIJAVA za sudjelovanje

Na natječaj se  možete  prijaviti putem online obrasca koji se nalazi u nastavku teksta a sastoji se od općeg i specifičnog dijela.

Opći dio upitnika je obvezan za sve poslodavce te  uključuje pitanja koja se odnose na uključivanje raznolikosti općenito  (odgovara  na pitanje koliko je uopće raznolika radna snaga poslodavca);  poštivanje ljudskih prava u radnom okruženju (zaštita od diskriminacije i sl.); kvalitetno upravljanje poslovnim rezultatima i brigom o ljudima/zaposlenicima (definirani procesi zapošljavanja, razvoja  zaposlenika i sl.). 

Svaki specifičan dio upitnika ispunjava se s obzirom na kategoriju/e Nagrade za koju se poslodavac prijavljuje te se pitanja odnose na tu specifičnu skupinu (npr. posebna  su pitanja koja se odnose na uključivanje ili osoba s invaliditetom ili poticanja ravnopravnosti spolova ili poticanja dobne ravnopravnosti).

Upute za prijavitelje nalaze se OVDJE (.pdf).

PRIJAVNICA:

 Evaluacijski odbor čine partneri projekta, a predstavljeni su svojim logotipovima niže.

***

Rok za prijavu je istekao te je natječaj zatvoren.

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite mailom na boza.alajbeg.malcic@irtr.hr ili telefonom  na 01/ 6065 258.

Partneri projekta

Sponzor dodjele Nagrade

Nagradu podržavaju

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.