Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Komunikacijski trendovi u 2012. godini

01.03.2012.

Srećom, trendovi postoje i u poslovnoj komunikaciji, inače bi nam zaista bilo dosadno.

Komunikacijski trendovi u 2012. godini

Evo nekoliko stvari na koje biste mogli obratiti pažnju ove godine.

1) Generacije koje dolaze

Postoji sve veća potreba za proučavanjem i razumijevanjem nove generacije zaposlenika. Brojna (uglavnom američka) istraživanja pokazuju kako mladi stručnjaci imaju drugačija očekivanja i potrebe. Čak i ako su zadovoljni svojim poslom, neće se predugo zadržati ukoliko posao ne ispunjava kriterije kao npr. fleksibilno radno vrijeme i pristup društvenim mrežama.

2) Komunikacija pomoću moderne tehnologije

Korištenje moderne tehnologije u komunikaciji sa zaposlenicima učinkovit je i popularan pristup kada nešto želite. Kroz te kanale želimo dobiti informacije izvan, ali i tijekom radnog vremena.

3) Pristup društvenim mrežama na poslu

Prema jednom inozemnom istraživanju svega 25% tvrtki dozvoljava svojim zaposlenicima pristup društvenim mrežama tijekom radnog vremena. Na taj način propuštaju priliku da zaposlenici budu njihova glavna ‘reklama’ i promiču brend za koji rade.

4) Interakcijom do motivacije 

Interaktivan posao motivira zaposlenike. Tvrtke unose zabavu, socijalni element u svoje aktivnosti kako bi zaposlenici mogli aktivno sudjelovati i učiti iz vlastitog iskustva. Traži se veća kreativnost.

5) Zaduživanje i nagrađivanje kroz priznanja

Zbog teške ekonomske situacije od mnogih se zaposlenika očekuje da rade dulje i više, a za istu plaću. Mudre tvrtke znaju da će tijekom ove godine zaposlenike morati nekako nagraditi za taj trud – priznanje je pravi način, a može se postići kombinacijom nekoliko faktora. Npr. pismenom zahvalom nadređenih, priznanjem u obliku jednokratne novčane nagrade za ispunjenje kvartalnog ili kakvog drugog cilja, a može ih se nagraditi i slobodnim danom.  Na ovaj način zadržavate kvalitetne zaposlenike i potičete ih da rade još bolje, a u tvrtku privlačite i nove kvalitetne zaposlenike.

6) Vrijeme za odmor

Posla je puno, a vremena su teška pa si mnogi zaposlenici uskraćuju pravo na korištenje slobodnih dana. Tvrtkama to ne bi smjelo biti u interesu jer se ljudi moraju odmoriti. Jedino odmorni zaposlenici mogu koncentrirano i kvalitetno raditi svoj posao. (M.M.) 

Izvor: b2ecomm

Moje poslovanje

Mislite da ste plaćeni premalo? Provjerite prosjek za svoje zanimanje!
MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje