Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

'Krpam' se dok ne naiđe posao u mojoj struci

21.03.2012.

Danijel već dvije godine pokušava pronaći posao u svojoj struci no, bezuspješno. U međuvremenu radi kao agent u call centru. Doznajte kako je izgledao njegov razgovor za posao.

'Krpam' se dok ne naiđe posao u mojoj struci

Nakon što sam gotovo godinu dana radio na jednom portalu kao grafički dizajner i ostao na suhom, desila mi se situacija da sam morao zgrabiti doslovce prvu priliku koja se pružila i tako danas radim kao agent u call centru.

Sam proces dobivanja posla nije tekao nikako spektakularno. Kolega mi je rekao za oglas na portalu MojPrviPosao u kojemu traže agente za rad u call centru, a kako sam taj posao već ranije radio odlučio sam se prijaviti pod motom da nemam što izgubiti. I doista, nakon što sam poslao mail, dobio sam pristup virtualnoj mreži firme na kojoj su postojali određeni testovi koje je trebalo riješiti.

Nekoliko dana nakon toga pozvan sam običnim e-mailom na edukaciju. Dakle u biti nije bilo niti "pravog" razgovora za posao. Nas 10-tak koji smo zadovoljili na testiranju smo bili pozvani da nam psihologinja u firmi predstavi projekte i zadatke na kojima ćemo raditi. Predstavili smo se, rekli nešto o sebi, o našem iskustvu i kako bismo željeli raditi (koliko dana/sati tjedno, te da li je to na studentski ugovor ili za stalno). To je u pravilu to... na mail adrese smo dobili materijale koje smo trebali naučiti za posao i nakon dogovorenog vremena smo riješili ispit iz kampanje na koju smo bili dodijeljeni i počeli sa radom.

Zapravo, uletio sam u firmu u doba kada im je trebalo ljudi. Ne znam kakva je situacija trenutno, da li uopće primaju ljude koji bi radili za stalno, ili samo studente (mislim da je trenutno samo ovo zadnje slučaj). No ne mogu reći da je prema meni itko bio nepravedan i svi smo dobili iste šanse. Samo je trebalo htjeti raditi.

Ovom zadnjom rečenicom ne kažem da posla u državi ima na bacanje ili odabir. Osobno još uvijek tražim posao u struci, no "krpam" se ovako dok neki takav posao ne naiđe, a nije u zadnje dvije godine.

Danijel, Zagreb

Vaša iskustva

 • Kad Hrvati rade kreativne životopise… Kad Hrvati rade kreativne životopise…

  On nema radnog iskustva, ali kreativnost mu je osigurala posao junior copywritera. Ona je kreativka iza koje stoje uspješni projekti i nada se da će uskoro pronaći posao. Njihovi životopisi nisu obični, ali pokazuju da uz malo mašte svatko može ostati zapažen!

 • Nemojte si reći: "Ma treba mi veza za to" - nikad se ne zna Nemojte si reći: "Ma treba mi veza za to" - nikad se ne zna

  U nadi da će nekome pomoći, Lea je odlučila podijeliti svoju priču o uspješnom traženju posla 'bez veze'.

 • Zapošljavanje putem otvorene molbe Zapošljavanje putem otvorene molbe

  Lidija kaže da je posao našla isključivo zato jer nije sjedila doma već je s otvorenom molbom u ruci kucala na vrata potencijalnih poslodavaca.

 • Hobi kao posao? Zašto ne! Hobi kao posao? Zašto ne!

  Ivana je po zanimanju Viši modni dizajner sa završenim programom stjecanja nastavničkih kompetencija. Kako u svojoj struci na žalost ne uspijeva pronaći posao, odlučila se posvetiti hobiju kojim se bavi već dugi niz godina.

 • Preko životopisa u obliku brošure do prilike za posao Preko životopisa u obliku brošure do prilike za posao

  U redakciju portala MojPosao prošli tjedan je došao neobičan paket s velikim natpisom 'CV' na poleđini.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje