Press centar Partneri Profili poslodavaca Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Intervju

Više

Razgovor za posao mnogim ljudima predstavlja stres i zato često puta na razgovor ne odlaze dobro pripremljeni. U rubrici za posloprimce koja se zove Selekcijski intervju donosimo vam niz korisnih savjeta na u kojima ćete naučiti kako odgovarati na razgovoru za posao te koji su znakovi da je razgovor za posao prošao dobro. Ako vam to nije dovoljno, predstavljamo i konkretna pitanja na razgovoru za posao i fraze koje će uništiti šansu za dobivanje posla. Odgovaramo i na vaše dileme, što učiniti kada odradite intervju a ne dobijete posao, kako zadiviti HR stručnjaka i koje su prednosti neslužbenog intervjua za svakog kandidata. Otkrivamo sve ono što vam nitko neće priznati na razgovoru za posao te što učiniti kada vam kažu da ste prekvalificirani? Tračak optimizma donijet će vam i naša lista: znakovi da ćete dobiti posao. Na selekcijskom intervjuu morate znati kako se nositi s neuljudnim ispitivačem te što treba obući (dress code) na razgovor za posao. Osim što vas pripremamo za sam selekcijski intervju, pokazat ćemo vam što treba učiniti prije selekcijskog intervjua te što možete očekivati nakon selekcijskog intervjua i kako se treba ponašati nakon njega.

 • 90 pitanja na razgovoru za posao 90 pitanja na razgovoru za posao

  Ovo su najčešće postavljana pitanja na razgovorima za posao, pa je šansa da ćete čuti barem neka od njih vrlo visoka.

 • Znate li odgovor na ova tri pitanja? Znate li odgovor na ova tri pitanja?

  Kako biste poslodavcu pružili ključne informacije, slijedite ove jednostavne, ali nevjerojatno učinkovite, tehnike.

 • Nemojte uprskati kad vas zovu na razgovor za posao Nemojte uprskati kad vas zovu na razgovor za posao

  Telefonski intervju ili samo poziv tajnice na razgovor, vaše procjenjivanje je počelo. Kako se nositi s nevidljivim pritiskom i briljirati? Preuzmite osam korisnih savjeta.

 • Znakovi da je razgovor za posao prošao dobro Znakovi da je razgovor za posao prošao dobro

  Nakon razgovora za posao osjećate olakšanje („Uf, i to je prošlo!“), ali i nedoumicu: jeste li ostavili dobar dojam? Po nekim znakovima to možete brzo ustanoviti.

 • Kako se ponašati za vrijeme razgovora za posao Kako se ponašati za vrijeme razgovora za posao

  Ugovorili ste i potvrdili svoj dolazak na intervju, napravili ste 'domaću zadaću', potpuno ste spremni… No, unatoč tome imate tremu. Određena doza treme je korisna budući da vas održava budnima i koncentriranima na predstojeće zadatke, ali pazite da ne izbjegne kontroli.

 • 5 pitanja koja postavljaju odlični kandidati 5 pitanja koja postavljaju odlični kandidati

  Razgovor za posao jedinstvena je prilika da oduševite poslodavca - iskoristite je!

 • 10 stvari koje ne smijete reći na razgovoru za posao 10 stvari koje ne smijete reći na razgovoru za posao

  Pomisao na razgovor za posao stvara vam grčeve u želucu? Uz malo pripreme i vježbe, intervju zapravo možete pretvoriti u sasvim ugodno iskustvo.

 • Intervju: 5 stvari koje ispitivači ne vole Intervju: 5 stvari koje ispitivači ne vole

  Zamislite samo sljedeći scenarij: jedan ste od kandidata koji je pozvan na razgovor za posao. Ispunjavate uvjete natječaja i sada se imate priliku uživo predstaviti. Prilično ste sigurni da imate dobre šanse. Tjedan dana kasnije, tvrtka vam se još uvijek ne javlja. Zašto?

 • A zašto bismo zaposlili baš Vas? A zašto bismo zaposlili baš Vas?

  Kako odgovoriti poslodavcu kada vam postavi ovo pitanje ovisit će o vašem radnom iskustvu, po čemu se razlikujete od ostalih kolega iz struke i što konkretno vi možete ponuditi poslodavcu.

 • 3 pitanja koja postavljaju odlični kandidati 3 pitanja koja postavljaju odlični kandidati

  Postoji puno dobrih pitanja koje kandidati mogu postaviti na razgovoru za posao. Ali dok su neka od njih predvidljiva, s drugima sigurno nećete proći nezamijećeno!

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje