Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Tražimo vidovnjake!

Tražimo vidovnjake!

Razgovor za posao je sam po sebi stresan no, još je gore kada Vas suoče s pitanjima na koja je teško pretpostaviti, a kamoli dati dobar odgovor.

Poslodavcima nije lako. Broj kvalitetnih, obrazovanih i kvalificiranih ljudi, koji traže posao, raste iz dana u dan. Odabrati među njima onog ’najboljeg’ jako je težak zadatak.  

Mr. Cjepidlaka

‘Klasična pitanja’ za selekciju nisu dovoljna. Zato se na intervjuima često pojavljuju specifična, neobična, čudna, pa čak i smiješna pitanja, kroz koja kandidati (ne)mogu  pokazati ‘ono nešto’: osobinu koja će ih čak I među najboljima izdvojiti kao – najbolje!

‘To nije fer!’

Pomisao da imate sve potrebne kvalifikacije, a svejedno niste dobili posao jer je netko drugi bolje odgovorio na pitanje ‘Zašto želite ovaj posao?’ - zaista je frustrirajuća. Tim više što taj kandidat duboko u sebi želi isto što i Vi: raditi i zarađivati.  

‘Problematična pitanja’ u selekcijskom intervjuu nisu trend protiv kojeg se možete boritii već samo nastojati što bolje odgovoriti na njih - ako zaista želite posao. Ono ’problematično’ u tim pitanjima je činjenica da ne postoje točnI i netočni odgovori! Tek utisak koji ćete ostaviti na poslodavca.

Ukusi su različiti

Dobar odgovor na ‘problematično pitanje¨ stvar je subjektivne procjene poslodavca. Primjerice, Vaš odgovor na pitanje ‘Gdje se vidite za pet godina?’ jednom se poslodavcu može svidjeti, ali trojici drugih ne! 

Posloprimac  kaže:

Poslodavac misli:

 

 

Dobro :-)

Loše :-(

‘Želim imati obitelj.'

‘Zdrav pogled na život.’

'Neće biti predan poslu.'

'Vidim se u ovom poslu.'

‘Biti će odan kompaniji.’

'Nije ambiciozan.'

'Želim biti menadžer.’

‘Ambiciozan je.’

'Ambiciozan je.'

'Nemam predodžbu.'

’Spontana I kreativna osoba.’

'Nema životne ciljeve.'

Što biste Vi odgovorili?

Možete se pokušati našaliti:  ‘U ogledalima i na You tube-u. Osim ako sam ‘undead’. Onda samo na You tube-u.’ Ili drsko pogledati sugovornika u oči i reći: ‘Postavljajući Vama ovo isto pitanje na Vašem razgovoru za posao.’…ako ste čvrsto uvjereni da posao – ne želite. 

Što biste Vi odgovorili – Gdje se vidite za pet godina? Najbolji odgovor nagrađujemo! (M.M.)

Intervju

Trenutno nema članaka koji odgovaraju uvjetima pretrage

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje