Share
Tweet
Share

Selekcijski postupak

  • Što vaše tijelo 'govori' na intervjuu za posao? Što vaše tijelo 'govori' na intervjuu za posao?

    Iskusni tražitelji posla znaju važnost pravih riječi u komunikaciji s potencijalnim poslodavcima. No, što je s neverbalnom komunikacijom? Možete...

  • Nakon selekcijskog intervjua

    Selekcijski intervju je završio, znači li to da sad trebate 'prekriženih ruku' sjediti i čekati daljnji ishod situacije? Definitivno, ne! Čim vam se pruži prilika zapišite točno ime i prezime osobe koja vas je intervjuirala (pogotovo ako ste bili na više intervjua u različitim tvrtkama) te ukratko pribilježite dojmove s intervjua ili neka pitanja koja su vam bila postavljena. Takve informacije mogle bi vam koristiti ukoliko vas pozovu na novi intervju te u svakoj daljnjoj komunikaciji.

  • Prije selekcijskog intervjua

    Nakon što vas poslodavac obavijesti o vašem ulasku u 'uži krug' selekcijskog procesa te ugovori točno vrijeme i mjesto održavanja intervjua potrebno je izvršiti određene pripreme. Što učiniti prije odlaska na ugovoreni intervju?

  • Što je selekcijski intervju?

    Prilikom traženja posla trenutak do kojeg želite doći je poziv na intervju. Dobar životopis i molba omogućili su vam ulazak u 'uži krug' i sada vam se pruža prilika za direktnu prezentaciju potencijalnom poslodavcu.

  • Pravila pisanja dobrog životopisa

    Ne postoji samo jedan, univerzalan način kojim ćete oblikovati sadržaj životopisa, ali postoji nekoliko osnovnih pravila koje treba poštivati kako bi životopis izgledao profesionalno i kako bi postigao svoj cilj: privući pažnju poslodavca i dati mu jasne informacije zbog kojih vas želi uključiti u ‘uži krug’ i pozvati na intervju.

  • Životopis i molba – propusnica za intervju

    Bilo da ste na početku karijere, u potrazi za prvim zaposlenjem, bilo da iz želje za novim izazovima ili boljim uvjetima želite promijeniti sadašnji posao, pisanje životopisa i molbe za zaposlenje prvi je i osnovni vid komunikacije s potencijalnim poslodavcem.

  • Traženje posla je posao s punim radnim vremenom

    Ne možete tražiti posao kao 'usputnu aktivnost' i žaliti se kako nema posla! Traženje posla zahtjeva potpun angažman. Morate smisliti plan aktivnosti i svaki dan provesti puno radno vrijeme u provođenju plana i smišljanju novih načina pronalaska posla kakvog želite i zaslužujete!

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.