Share
Tweet
Share

ključnarazlika - za raznolikost u upravljanju ljudskim potencijalima

Od 3. listopada otvoren je natječaj za Nagradu "ključnarazlika – za raznolikost u upravljanju ljudskim potencijalima".

Uključivanje raznolikosti u ljudskim potencijalima u sklopu Nagrade se odnosi na poticanje:

  • ravnopravnosti spolova
  • dobne ravnopravnosti
  • ravnopravnost osoba s invaliditetom
  • ravnopravnost pripadnika nacionalnih manjina

Razlika otvara priliku - i za pojedinca i za poslodavca, a često nije osviještena kao takva ni kod tvrtke niti kod pojedinca. Upravo zato, Nagrada ima za cilj prepoznati, istaknuti i nagraditi poslodavce s pozitivnim praksama u uključivanju raznolikosti u ljudskim potencijalima i uključivanja gore navedenih skupina (bilo da se radi o nekom konkretnom projektu ili procesu zapošljavanja i sl., ili generalno). Više o samom projektu te o Nagradi pročitajte ovdje (pdf).

Poslodavci se mogu prijaviti za Nagradu online, a prijavni obrazac se sastoji od općeg i specifičnog dijela.

Opći dio je obavezan za sve poslodavce te on uključuje pitanja koja se odnose na uključivanje raznolikosti općenito (odgovara na pitanje koliko je uopće raznolika radna snaga poslodavca ); poštivanje ljudskih prava u radnom okruženju (zaštita od diskriminacije i sl.); kvalitetno upravljanje poslovnim rezultatima i briga o ljudima/zaposlenicima (definirani procesi zapošljavanja, razvoja zaposlenika i sl.).

Specifičan dio se ispunjava s obzirom na kategoriju Nagrade za koju se poslodavac prijavljuje, te se pitanja odnose na tu specifičnu skupinu (posebna su pitanja koja se odnose na uključivanje ili osoba s invaliditetom ili poticanja ravnopravnosti spolova ili poticanja dobne ravnopravnosti).

Upute za prijavitelje nalaze se ovdje (pdf).

Rok prijave je istekao.

Dodjela nagrada će se održati u prosincu, te će to biti prvi put da su dodijeljene Nagrade "ključnarazlika".

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na mail: lana.nacinovic@irtr.hr ili putem telefona na 01/ 6065 254.

Nositelj projekta je Ured za ljudska prava Vlade RH, partneri su Udruga za pomoć i edukaciju žrtava Mobbing i Institut za razvoj tržišta rada.

Nositelji projekta

Projekt podržavaju

Nagradu podržavaju

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.